Autókárpit tisztítása egyszerűen és hatékonyan - Kárpittisztító gép segítségével!

Az autók mindennapos munkaeszközök, amelyek a folyamatos használat során veszítenek eredeti szépségükből.
Autókárpit tisztítása egyszerűen és hatékonyan - Kárpittisztító gép segítségével!

A felpattanó kavicsok, a túl magas padkák, az út menti ágak mind apró sérüléseket okozhatnak a jármű külsején. Azonban nem csak a külső, de a belső is sérülhet, koszolódhat, így érdemes bizonyos időközönként az autó belsejének mélytisztítására is energiát fordítania.

Míg a világos kárpiton egyből szembetűnik a szennyeződés, addig a sötétebb kárpittal rendelkező autóülés eredményesen elrejti a használója számára a foltokat. A látható és a láthatatlan szennyeződések kezelése érdekében érdemes kárpittisztító gépet alkalmazni - nem csak a piszkos foltok eltávolítása érdekében, hanem a kellemetlen szagok eltüntetése miatt is.

Hogyan távolítja el a kárpittisztító gép a foltokat? Miért érdemes bizonyos időközönként igénybe venni a kárpittisztító gép erejét? Olvasson tovább és tudjon meg többet!

A kárpittisztító gép hasznossága

Az autókárpit kifejezetten erős hatásnak van kitéve, hiszen az otthoni kárpitokkal szemben az ember utcai ruhában, szennyezett cipőben és az utca porát magába szívó kabátot viselve ül be a kocsijába. Télen a fűtés által befújt por, míg nyáron az izzadság egyaránt megtapad a kárpitozott felületeken szennyeződésekkel és kellemetlen szagokkal ellátva azt. Abban az esetben, pedig ha gazdája még dohányzik is az autóban, akkor még súlyosabb lehet a hatás.

A kárpit és a szőnyegek porszívózása, valamint a műszerfal áttörlése csupán félmunka, hiszen a szennyeződések java az anyag mélyén bújik meg. A kézi tisztítás viszont kifejezetten idő- és energiaigényes munkafolyamat, ráadásul kevésbé hatékony eredménnyel kecsegtet. Így összességében elmondható, hogy a száraz takarításnál sokkal eredményesebb a nedves tisztítás.

Az autókárpit tisztítása kárpittisztító géppel

A kárpittisztító gép használata előtt érdemes egy felületi tisztítást végezni és egy porszívó, valamint egy rongy segítségével eltávolítani a nagyobb szennyeződéseket. Kavicsok, por, homok és sár felszívása után ideje beüzemelni a kárpittisztító gépet. A kárpittisztító gép két tartállyal rendelkezik, melyből az egyik tartalmazza a tisztítószeres vizet, addig a másik a már visszaszívott, szennyezett vizet.

A tisztítószert a feltüntetett mennyiségben szükséges hígítani, azonban a makacsabb szennyeződések esetében érdemes nagyobb, a címkén megengedett mennyiségben használni. Mindig tartsa be a tisztítószeren megtalálható utasításokat, hogy semmiképpen se okozzon kárt a kárpitban. A Karcher Puzzi 8/1 kárpittisztító gép tökéletesen alkalmas a feladat elvégzésére.

Abban az esetben, ha Ön is szeretne friss és tiszta autóban utazni, akkor vegye igénybe a kárpittisztító gép szolgálatait! A gépet a Cleaner Center csapatától akár ki is bérelheti, így nem szükséges összegeket áldoznia annak megvásárolására! Forduljon bátran szakértői csapatukhoz és kérje ki tanácsukat a gépválasztás terén is!

Kapcsolódó cikkek