Nélkülözhetetlen szerszámok az autójavításhoz

Ha van autód, valószínűleg már rendelkezel néhány alapvető autószerszámmal. Ezek közé tartoznak az egyszerű kéziszerszámok, egy szerszámosláda és néhány speciális szerszám. Például érdemes beszerezned egy olajszűrőkulcsot, tölcsért, felfogóedényt és guminyomásmérőt. A járművedtől függően szükség lehet egy dugókulcskészletre és egy emelőre is.
Nélkülözhetetlen szerszámok az autójavításhoz

Az egyik leghasznosabb autós szerszám az elemlámpa. Az autójavítás során sok feladathoz rosszul megvilágított helyen kell dolgozni, ezért elengedhetetlen a fényes zseblámpa. A jó zseblámpának elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy megvilágítsa a munkaterületet, ugyanakkor kényelmes legyen a használata. A LED-es zseblámpák népszerűek az autószerelők körében. Alternatívaként vásárolhatunk egy fejlámpát is, amelyet javítás közben használhatunk. Ez a fajta világítás sötét éjszakákon is használható. De ha nincs fejlámpánk, egy zseblámpa is ugyanolyan jól működik.

Kalapácsok. Ezek a leggyakoribb autóipari szerszámok. Különböző stílusokban kaphatók. Ha nincs sok pénzed, egy közepes méretű kalapács is elegendő lehet. Ha szűkös a költségvetésed, egy közepes méretű emelő ideális.

Egy feszítővas. Ez az autóipari szerszám a legalapvetőbb és legolcsóbb autóipari szerszám, amit megvásárolhatsz. Ez egy fémrúd ívelt vagy lapos véggel. Általában többféle hosszúságban kapható. A rövidebbek hasznosabbak, de szükség esetén vásárolhatsz egy plusz darabot. A feszítővas használata elengedhetetlen bármilyen típusú jármű javításhoz. Ha nem tudod használni a feszítővasat, akkor nem tudod használni az autódat sem.

Kerékbilincsek. Ezek az ék alakú darabok a legfontosabb autóipari szerszámok közé tartoznak, amelyeket a garázsában kell tartanod. Nagyszerű befektetésnek számítanak, mivel megakadályozzák, hogy autód véletlenül elmozduljon. A padlóemelőn kívül egy olajleeresztő tálcával is rendelkezned kell, hogy megakadályozzad az olaj szivárgását. Az olajleeresztő tálca megvásárlása abban is segít, hogy munka közben ne szivárogjon az olaj az autódra. Ezek a szerszámok szintén elengedhetetlen részét képezik az autóipari szerszámkészletének.

Van néhány olyan szerszám, amelyet feltétlenül tartanod kell az autódban. Szükséged lesz egy szerszámos ládára, és a szerszámos láda segít megszervezni és mindent a helyen tartani. A légkompresszor és az átkötőkábelek nélkülözhetetlenek vészhelyzetekben. A megfelelő csavarkulcsok és a légkompresszor nélkülözhetetlen autó karbantartási eszköz. Kulcsot a jármű bármely alkatrészének javításához vásárolhatsz. Egy emelőállvány segít az autó megtartásában, és egy nyomatékkulcsra is szükséged lesz, hogy a rögzítőelemeket meghatározott nyomatékra meghúzzad.

Kapcsolódó cikkek