Egy korttyal több a sport-hibridnek: leteszteltük a Toyota Corolla Hybrid 2.0-át

Két generáció Auri után a Toyota befejezte a kísérletet: a harmadik Aurit ismételten Corollának hívják. Jobb is, hiszen a bejáratott név jobban cseng.
Leteszteltük a Toyota Corolla Hybrid 2.0-át

Az új Toyota ráadásul már elsőre is két hibridmotorral mutatkozik be: egyikük, a 122 lóerős verzió elsősorban benzint spórol és a klasszikus hibrid-vásárlókat szólítja meg. A másik, tesztautónkban is megtalálható motor viszont azok tetszését is elnyerheti, akik eddig unalmasnak találták a hibrideket. Az “erős” hibrid 180 lóerőt mobilizál, a benzinmotor űrtartalma 2 liter.

A csomagtér igen szűkös

A jó hír, hogy az extra teljesítmény dacára a Toyota egy takarékos kompaktautó maradt. Fogyasztásunk vegyes profillal 5 liter, városi forgalomban 5,5 liter körül alakul, ami ezekkel a paraméterekkel nem rossz eredmény - általánosságban véve azonban nem számít valami takarékosnak. A szintén hibrid Prius és Yaris hasonló vezetési profillal közel 1 literrel fogyaszt kevesebbet.

Ezen kívül azonban a Corolla is klasszikus hibrid, annak minden erényével és gyengeségével. Erről győz meg a csendes, alig vibráló motor, amíg csak a benzines át nem veszi az irányítást. Ösztönösen inkább gyengéden irányítjuk a Corollát. A jóval alacsonyabb fogyasztásnak jobban örültünk volna a hétköznapokban, mint a teljesítménybeli plusznak.

A “kis” hibriddel összemérve a Corolla Hybrid 2.0 csomagtere csupán 313 literes (a másiké 361 liter). Ez a kompaktosztályban éppen csak versenyképes, mindössze két italrekesz és egy bőrönd fér be. A helykínálat többi részével nincs gondunk: a sportosan mélyített ülésekből kiváló panoráma nyílik. A belső tér kissé konzervatívnak hat, ám magas színvonalú kivitelezésről árulkodik. Egyes gombok sajnos a sofőr látóterén kívül helyezkednek el.

A “Safety sense” asszisztencia szériatartozék, de már a második, “comfort” nevű rendszer sem hagy túl sok kívánnivalót. Olyan értelmes kiegészítőket is kapunk, mint a ledmátrix-fények vagy az ülésfűtés. Összességében érezni a Toyota nagy rutinját a hibridek terén, egy takarékosabb modellnek mégis jobban örültünk volna.

Kapcsolódó cikkek