Felejtsd el a tankolást: itt vannak a legjobb elektromos robogók

Az alábbi cikkben azzal foglalkozunk, hogy miként felejtsd el a tankolást, ha itt vannak a legjobb elektromos robogók, amik elérhetők számunkra is.
Felejtsd el a tankolást: itt vannak a legjobb elektromos robogók

A világban tapasztalt változások talán még inkább arra ösztönzik az embereket, hogy az energiahordozók terén a tisztább, fenntarthatóbb, megújuló energiahordozók felé forduljanak. Ennek egyik tapasztalható következménye a megnövekedett kereslet az elektromos hajtású járművek iránt. Épp ezért az alábbi cikkben mi is azzal foglalkozunk, hogy miért felejts el a tankolást, hiszen itt vannak a legjobb elektromos robogók is.

Milyen egy jó elektromos robogó?

Mindenekelőtt azon érdemes megvizsgálnunk azt a kérdéskört, hogy milyen is egy jó elektromos robogó és mire érdemes figyelni vásárlást megelőzően. Egy jó elektromos motor három legfontosabb összetevője az:

· akkumulátor,

· elektromos hajtás és a

· kettőt összekötő vezérlő.

Szerencsére az elektromos hajtást illetően az elektromos robogók terén az egyes gyártók nem okoznak túl nagy meglepetést, hiszen jól bevált, tartós technológiák kerülnek beépítésre. Ezen a téren alapvetően a 2 kW névleges teljesítményű robogók már megfelelő alternatívái lehetnek a benzines változatoknak.

Elektromos robogók és az akkumulátor

Az előbbi kijelentésnek az alapfeltétele a megfelelő akkumulátor, ahol már lehetnek komoly eltérések is. Egy minőségi akkumulátor ugyanis elengedhetetlen ahhoz, hogy a motor energiaszükséglete akár hosszabb távon is biztosított legyen. Ezen a téren a legfontosabb, hogy az ólom-savas (zselés) akkumulátorokat kerüljük. Ugyanis ezek a típusok bár kedvezőbb árcédulával bírnak, de maga a technológia már elavult, ami a használhatóságra is rányomja a bélyegét. Nem véletlen tehát az sem, hogy az autóiparban már egyik gyártó sem alkalmaz ilyen technológiát. Ha akkumulátorról van szó, akkor jelenleg a lítium-ion akkucellákkal szerelt robogók a legjobbak a piacon.

A legjobb elektromos robogó márkák

És akkor most essen szó a legjobb elektromos robogó márkákról is, amik közül bátran válogathatunk. Ezek közül az alábbi pár gyártót érdemes megjegyeznünk:

· ZNEN

· Ztech

· Citycoco

· Bartamotor

Szerencsére ma már bátran válogathatunk ezek között a robogók között, hiszen az áruk nem kifejezetten magas, ráadásul ma már az elektromos robogók hitelre is elérhetőek számos helyen.

ZNEN

Az elektromos robogók terén a ZNEN nevet mindenképp érdemes megjegyeznünk. A kínai gyártó ugyanis már hosszú évek óta foglalkozik az ilyen Technológia fejlesztésével. Ennek hála a ZNEN robogók igen komoly minőséget képviselnek, megbízhatóság, menetteljesítmény és kényelem terén is.

Z-tech

A Z-tech egy szintén ismert név a piacon, akiknek termékei már 2011 óta elérhetők a magyar piacon is. A Z-tech elektromos robogókról szintén elmondhatjuk, hogy prémium minőségű járműveket kínálnak, komoly garanciális háttérrel.

Citycoco

A Citycoco, ahogy a neve is sugallja kifejezetten a városi közlekedéshez igazítja elektromos robogóit. Ennek fényében nem is olyan meglepő, hogy kényelem és teljesítmény kéz a kézben járnak. Ennek eredményeként a kifejezetten alkalmasak lehetnek városi vezetésre, miközben stabilan ülve haladhatunk kitűzött célunk irányába.

Összegezve

Manapság tehát már több gyártó kínálatából is válogathatunk, azonban érdemes odafigyelni az általuk kínált technológiára, minőségre, menetkényelemre és teljesítményre is. Amennyiben így teszünk, akkor várhatóan hosszútávú megoldásként számíthatunk robogónkra a közlekedésben.

Kapcsolódó cikkek

Felejtsd el a tankolást: itt vannak a legjobb elektromos robogók

Felejtsd el a tankolást: itt vannak a legjobb elektromos robogók

Az alábbi cikkben azzal foglalkozunk, hogy miként felejtsd el a tankolást, ha itt vannak a legjobb elektromos robogók, amik elérhetők számunkra is.