Több mint 2000 lóerős Nissan GT-R tartja a félmérföldes versenyek sebességrekordját

tuning


Hirdetés

Azok az autórajongók, akik nem követik állandó figyelemmel a Nissan GT-R körüli gyorsulási versenyeket, talán kissé nehezen hiszik majd el, hogy az egyébként több mint 2000 lóerős teljesítménnyel büszkélkedő T1 Race Development által készített modell nem tartozik minden tekintetben a legjobbak közé, pedig valójában éppen ez a helyzet.

Hirdetés

A szóban forgó T1 GT-R-nek persze semmi oka a szégyenkezésre, hiszen kimagasló teljesítményével több alkalommal is a figyelem középpontjába került már, legutóbb például a japán Motorhead Magazine számára készítettek egy videót róla, amit kicsit lentebb ti is megtekinthettek majd.

Hirdetés

Noha a felvételen látható vadállat 2166 lóerős teljesítményt és 1765-nm-es nyomatékot tudott felmutatni a futópadon, úgy tudni, hogy különböző beállításokkal akár a 2276 lóerő is kisajtolható belőle.

Bár ezek az értékek már-már hihetetlennek tűnnek, a T1 fejlesztése még így is csak a középmezőnyben találja magát, ugyanis a katari EKanoo Racing negyedmérföldes rekordot tartó modellje (7.265 másodperc) és az AMS Performance Alpha G jelzésű Godzillája is előtte áll a rangsorban. Utóbbi ugyan még jelenleg is finomhangolás alatt áll, a tulajdonos elmondása alapján a teljesen „betört” gép akár a 3000 lóerős teljesítményt is elérheti majd.

Talán éppen ez az oka annak, hogy a T1 saját modelljét inkább a félmérföldes futamokon indítja, ahol jelen pillanatban 379.08 km/órás csúcssebességével rekordtartóként tartják számon. Látva ezt a sebességet talán senki sem gondolná, de egy olyan autóról van szó, amelyik a közutakat is gond nélkül róhatja, ilyenből pedig egészen biztosan csak kevés szaladgál a világon.

Ugyanakkor a jövőben további fejlesztések is történhetnek még az autón, mint ahogy az említésre került két másik cég sem fog ölbe tett kézzel a csodára várni.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...