Thomas, a gőzmozdony nem legális?

tuning


Fotó: WestYorks Police RPU
Hirdetés

A sofőrt megállította a rendőrség, mivel autójának átalakítása nem felel meg a jogszabályoknak – nem is tudjuk, az átalakításkor mire gondolhattak.

Hirdetés

Az, hogy szemet szúrt a rendőrségnek az átalakított jármű, egyáltalán nem meglepő, hiszen egy szemetesvödörből összeeszkábált protézis van a BMW E39 orrára építve, mely kialakításának és festésének köszönhetően szakasztott mása lett a régi angol klasszikus mese egyik világhírű alakjának, Thomansnak, a gőzmozdonynak.

Hirdetés

Nos, az ő arca mosolyog az emberekre az E39 orráról, így nem is csoda, hogy a rendőröket nem nyűgözte le az ízléstelen alkotás, melynek legfőbb filozófiai jelentése a „tegyünk szemetesvödröt az autó elejére, és ezzel legyünk utánozhatatlanok”.

A brit jogszabályok azonban, legyenek azok bármennyire is viccesek, nem teszik lehetővé az efféle extrém módosításokat, így azt bűncselekménynek minősítették, és a gépjármű tulajdonosára pénzbírságot szabtak ki.

A Huddersfield Daily szerint az alkotónak, Mr. Mangel-Wurzelnek több bizarr átalakításon átesett autója is van.  A legmeglepőbb dolog azonban az, hogy az egyik ilyen járműve, ami egyébként egy Kia Rio, a tavalyi évben MOT tanúsítványt kapott, még annak ellenére is, hogy egy vécécsésze volt felszerelve a tetejére!

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...