Tetszetős M3/M4 tuningcsomag érkezett a B&B Automobiltechnik-től

tuning


Hirdetés

Fennállásuk 30 éve alatt a B&B Automobiltechnik számos Audi és Volkswagen csomagot elkészített már, most viszont úgy érezték, itt az ideje bővíteni a portfóliót egy újabb német autógyártó modelljeivel is.

Hirdetés

Most, hogy a BMW M3 és M4 sportautók valósággal ellepték az utcákat, kézenfekvő választásnak tűnt, hogy az azokban található 3 literes soros hathengeres 431 lóerő leadására képes TwinPower motorokhoz kell hozzányúlniuk.

Hirdetés

Pénztárcától függően három átalakított változat közül is választhatnak az illetékesek, ugyanis rendelkezésre áll egy 490, egy 540 és egy 580 lóerős variáns is. Utóbbi estében 750nm-es nyomatékkal és 3.5 másodperc alatti 0-100-ra történő gyorsulással számolhatunk, míg a tiltás feloldása után a végsebesség akár a 330 km/órát is elérheti.

bmw6

Függetlenül attól, hogy melyik változat kerül kiválasztásra, elmondható, hogy a teljesítmény növelésének érdekében szoftveres módosításon esett át a hétfokozatú sebességváltó, de eltérő mértékekben továbbfejlesztésre került a turbófeltöltő, a motorvezérlő egység és a hűtőrendszer is. A B&B Automobiltechnik ezen felül egy kiegészítő olajhűtő rendszert is elérhetővé tett a vásárlóknak, amely csökkentve a hőterhelést, az olaj hőmérsékletét akár 25°C-kal is alacsonyabban tudja tartani, ennek azonban komoly költségei vannak, ugyanis a rendszer beépítésének díja nem kevesebb, mint 1495 euró, vagyis 450 ezer forint.

Hogy azért némi külső jele is legyen az átalakításoknak, a vállalat állítható magasságú felfüggesztést is kínál az érdeklődőnek, aminek a segítségével az autó hasmagassága akár 25mm-rel is csökkenthető. Természetesen a fékek sem maradtak ki a módosításokból, hiszen az elszabadult szörnyeteget valaminek meg is kell tudni állítani, ebben pedig az elől 396mm-es, hátul pedig a 380mm-es féktárcsák nyújtanak majd segítséget.

bmw5

Bár a fent elhangzott módosítások jelentősen megnövelik a motor teljesítményét, az elvégzett munkát meg is kell fizetni, az árak pedig a következőképpen alakulnak:

1. Fázis: 490 lóerő = 1798 euró (555 ezer forint)

2. Fázis: 540 lóerő = 2950 euró (911 ezer fornt)

3. Fázis: 580 lóerő = Egyelőre még nem került megállapításra.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...