Sportautókat fenyeget a Volkswagen T1, ám ez egyáltalán nem véletlen műve

tuning


Hirdetés

Kétség kívül az alábbi felvételen látható Volkswagen T1 ’Race-Taxi’ az egyik legfigyelemreméltóbb pályára épített jármű a világon, máris elmondjuk, hogy miért.

Hirdetés

A T1 gyakran bemerészkedik a sportautók által uralt területekre is, és bár kívülről nem túl meggyőző a megjelenése, senki sem kérdőjelezi meg helyét az egyes pályákon.

Ennek az az oka, hogy a modell, amely egy későbbi T3 alapjaira épült meg, megkapta a Porsche 993 Turbo 3.6-literes erőforrását, aminek köszönhetően 530 lóerővel és 757 Nm-es nyomatékkal számolhat. A T1-be bekerültek a bukócsövek is, de ennyivel még nem ért véget az átalakítás, hiszen a fékek szintén a 993-ról érkeztek meg, a váltó a 996 GT3-ból került kikölcsönzésre, miközben beépítésre került egy egyedi felfüggesztés is.

Hirdetés

Miután a változtatások jelentős részét elvégezték, a T3 burkolatát leszedték az autóról, majd helyet kapott azon a T1 legendás osztott szélvédője is, aminek használatát a váz 21 cm-es kiszélesítése tette lehetővé.

Természetesen nem állítjuk azt, hogy a modell egy egész körön át megállja a helyét a sportautók között, de, hogy az egyenesekben azért tud bosszúságot okozni, az szinte biztos.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
540 ezer autót hív vissza a Mazda

540 ezer autót hív vissza a Mazda

A kézifék lehetséges meghibásodása miatt 540 ezer autót hív vissza világszerte a Mazda. A 3-as és a 6-os széria érintett az akcióban.
Cikk archívum...