Öt új tanulmánnyal támad a Volkswagen amerikai részlege

tuning


Fotó: Volkswagen
Hirdetés

A Volkswagen amerikai részlege öt új koncepciót mutat be a Georgia államban megrendezésre kerülő „SoWo” European Experience fesztiválon, melyek láttán az emberekben nagyon hamar átértékelődhet az a téves elképzelés, hogy a márka unalmas és steril járműveket kínál az ügyfeleknek.

Hirdetés

Kezdjük rögtön a Jetta-val. Ez a Jetta első ránézésre ugyan szokványosnak is tűnhet, azonban teljesen egyedi készítésű, fekete színű felnijei és viharszürke fényezése miatt egy különleges megjelenésű autó lett, ami még nyomokban sem emlékeztet egy hétköznapi igáslóra.

Hirdetés

A Beetle jövője bizonytalan, azonban ez nem tántoríthatta el az alkotókat, és olyan megjelenéssel látták el, ami után mindenki megfordul az utcán. Az Alise Post, BMX versenyző által tervezett autó alapjait a Beetle R szolgáltatja és a teljesen egyedi narancssárga fényezés mellé, 19 colos Mr. Drama Queen felniket kapott, ráadásul egy, a kerékpárok legoptimálisabb szállításáról gondoskodó eszközt is visel a hátulján.

Ezt a Golf GTI koncepciót Sam Dobbins hozta létre, aki a Vossen Wheels cég kreatív igazgatója. A Golfra Rocket Bunny szélesítések kerültek, egy minden körülmények közt praktikus tetődoboz, és természetesen Vossen felnik. Az autó utasterében sportülésekkel, háromküllős sportkormánnyal, és – a biztonság elsődleges szempont alapon – hátsó bukókerettel is találkozhatunk.

Ez a Golf R koncepció sokkal kevésbé extrém, mint az imént említett GTI, ám ennek ellenére kicsit sem visszafogottabb annál. Fekete fényezése, melyet vörös és sárga csíkok tarkítanak, ha lehet még jobban kiemelik az autó karakterét. Ez a jármű is Vossen felniket kapott, amikre a készítők BF Goodrich abroncsokat húztak.

Végül, de nem utolsó sorban itt van a Golf Alltrack Country koncepció, mely az összes eddig említett alkotás közül a legsokoldalúbban használható autó. Az Alltrack 5 centivel nagyobb hasmagasságot eredményező felfüggesztést és 15 colos felniket kapott, amikre mélyen bordázott, terepen is használható ballonos abroncsokat szereltek. A tetőre szerelt kinyitható sátor gondoskodik arról, hogy bárhova is menjenek az autóval, soha ne érje őket váratlanul, ha beesteledik és a vadonban kell tölteni az éjszakát, amiben segítségükre lesz egy LED-es fénysor is.  Hogy az ember magával tudja vinni szeretett kerékpárjait akár egy hosszabb túrára is, arról egy hátulra szerelt Thule kerékpártartó állvány gondoskodik.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...