Ördögi kinézetet varázsoltak a McLaren 650S-nek

tuning


Fotók: FAB Design
Hirdetés

A FAB Design úgy vélte, jó ötlet lenne elővenni egy McLaren 650S típusú sportautót, hogy aztán azt az alapváltozatnál jóval szigorúbb megjelenésűre varázsolják.

Hirdetés

Ha pedig az ötlet már megvolt, a megvalósítás is kezdetét vette, így megszületett a „VAYU GTR Coupe” névre keresztelt modell, ami egy igazán részletes aerodinamikai csomaggal gazdagodott.

Hirdetés

A csomag részeként érkezett egy robusztusabb első és hátsó lökhárító, de a méretesebb oldalszoknyák sem maradtak ki az átalakításból. Az oldalra és a tetőre helyezett extra légbeömlők a jobb hűtést szolgálják, míg az újragondolt hátsó diffúzor és a keskeny hátsó lámpák a szigorú megjelenést segítik elő. A FAB Design elmondása alapján ezek a plusz kiegészítők egytől-egyik szénszálas anyagból készültek, így használatukkor jelentős súlynövekedéssel sem kell számolni.

Foto by: Martin Walder Photografie

A különleges aerodinamikai csomag mellé érkezett egy sor új 20 colos könnyűfém felni is, amin a Dunlop Sport Maxx típusú abroncsait találhatják majd a vásárlók. Abroncsokból előre 275/25-ös, hátulra pedig 325/30-as méretűek kerültek, így a stabil útfekvés is a vezetési élmény részét képezi majd.

Ha már vezetési élmény, említsük meg az autóban található erőforrást is, ami nem más, mint egy 3.8 literes V8-as egység, ami apróbb finomítások után immár plusz 32 lóerő leadására is képes. A motor módosításával egyidejűleg a kipufogórendszer is átalakításra került, ugyanis a dupla kialakítású egység a gyárinál jóval nagyobb átmérőjű kipufogóvéget kapott.

Foto by: Martin Walder Photografie

Természetesen egyetlen valamirevaló tuningcég sem adja ki a kezei közül úgy az autót, hogy a belsőhöz ne nyúlnának hozzá, és ezt most sem így történt, hiszen a FAB Design gondozásában az autó utastere átdolgozott bőrkárpitot, karbonszálas díszítőelemeket és alumínium pedálszettet is kapott.

A svájci cég végül azt is megerősítette, hogy a fenti csomag nem csak a 650S Coupe és Spider modellek esetében használható, hiszen a McLaren MP4-12C-vel is tökéletesen kompatibilisek.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...