Nissan GT-R Alpha G két és fél ezer lóerővel

tuning


AMS Performance
Hirdetés

A valaha volt legerősebb Nissan GT-R összeállításán dolgozik az AMS Performance csapata, melynek nevéhez már korábban is számos tuninggép kapcsolódott, szintén több ezer lóerővel felvértezve.

Hirdetés

A san fransisco-i illetőségű Gidion Chamdi (Gidi) neve sokaknak ismerősen csenghet gyorsulási versenyzői körökben, hiszen híres Alpha 20 Nissan GT-R versenygépével sikerült a tavalyi TX2K15-ös texas-i gyorsulási versenyen győzedelmeskednie. Ez a modell volt a híres Alpha Omega GT-R elődje, mely szintén nagyon sikeres volt a gyorsulási versenyek világában. Az Alpha 20 jövője, azonban nem alakult annyira sikeresen, történt ugyanis, hogy a 2015-ös DSM Shootout rendezvényén egy olajfolton megcsúszva nagyon komolyan összetört az autó. Szerencsére Gidi ép bőrrel úszta meg az esetet, és nemhogy elrettent volna a jövőbeli versenyzéstől, máris az új versenygép tervezésébe fogott. Garázsában egy Lamborghini Gallardo mellett (mely nem mellékesen a leggyorsabb ikerturbós bika a világon) egy másik Nissan GT-R Alpha 12-es is állt, mely kitűnő alapjául szolgált az új szörnyeteg készítésének.

Hirdetés

Alpha-G-Nissan-GT-R-1

Egyelőre még csupán az AMS Performance csapatával közösen végzett munkálatok közben készült felvételeket osztotta meg az autó tulajdonosa, melyről azt is elárulták, hogy a valaha készített legerősebb Nissan GT-R modell tervezésén és megvalósításán munkálkodnak. Az autót Alpha G névre keresztelték, és ha minden a tervek szerint alakul, akár 2500 lóerő teljesítésére is képes lehet a fenevad.

Alpha-G-Nissan-GT-R-9

Ahogy látható, már az autó külsején is rengeteget módosítottak, így az extra leszorítóerő kedvéért hatalmas karbonszálas légterelő került kialakításra, illetve az autó orrészén is felfigyelhetünk némi újdonságra. Ugyan technikai részleteket eddig nem osztottak meg a nyilvánossággal, annyit tudni lehet, hogy az autó meghajtásáról egy Alpha VR38 Billet Version 2 erőforrás gondoskodik majd, melyet két elképesztő, előre helyezett (két oldalt kivezetett) Garrett GTX turbóval izmosítottak.

Kíváncsian várjuk a márciusban megrendezésre kerülő TX2K16-os versenyen való szereplését az új modellnek, mely bebizonyíthatja, hogy nincsen gyorsabb nála a világon.

Fotók: AMS Performance

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...