Lehet pimpelni az új 5-ös BMW-t: több erő és nagyobb hang az optika mellé

tuning


fotók:BMW AG
Hirdetés

A BMW M Performance csomagokkal bárki sportosabbra veheti a figurát az új 5-ös esetében, ráadásul a teljesítményre is jótékony hatással vannak az M GmbH által fejlesztett kiegészítők.

Hirdetés

Az M részleg legújabb termékei elérhetőek a hajtáslánc, a futómű, a karosszéria és az utastér számára is, és nem egyszerű kozmetikai beavatkozást jelentenek. Az 540i és 540i xDrive teljesítménye 360 lóerőre és kerek 500 Nm-re ugrik, ami 30 lóerő és 50 Nm plusz a sorhatos benzinesnek. A motor szebben is szól, köszönhetően az egyedi kipufogórendszernek króm vagy karbon végekkel. Az 540i és 530i esetében választható nemesacél rendszer is: motortól és felszereltségtől függően kerek vagy trapezoid végekkel szerelik szintén króm vagy karbon végekkel.

Hirdetés

A jobb hangból jut a dízeleknek is, ráadásul Active Sound System gondoskodik az aláfestésről. Ezekre is érvényes, hogy ovális vagy trapezoid a vég, szintén króm vagy karbon végekkel. További újdonság, hogy a trapezoid végek elérhetőek opcióként minden új 5-öshöz.

P90242673_highRes_the-new-5-series-sed

2017 nyarától izmosodik a dízel is: 27 lóerő többlet révén 292 lóerőre nő a sorhatos teljesítménye, a nyomatékcsúcs 650 Nm-ben állapodik meg, ez 30 Nm többlet. Erősebb fékek kerülnek az M Performance modellek alá, elöl négydugattyús nyergekkel, piros színben. A felnik 20 collosak, elöl 245/35-ös, hátul 275/30-as gumikkal.

A karosszériára karbon kiegészítők kerülnek fel, olyan tételekkel, mint a csomagtérre biggyesztett kis légterelő vagy a diffúzor. 2017 nyarától Alcantara sportkormány is rendelkezésre áll piros középállás-jelzővel, váltófülekkel az automata modellek esetében. Egyelőre nem tudni, milyen mélyen kell a zsebbe nyúlni a kittért.

P90242678_highRes_the-new-5-series-sed

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
540 ezer autót hív vissza a Mazda

540 ezer autót hív vissza a Mazda

A kézifék lehetséges meghibásodása miatt 540 ezer autót hív vissza világszerte a Mazda. A 3-as és a 6-os széria érintett az akcióban.
Cikk archívum...