Kívül-belül félelmetes – 802 lóerős lett az MTM által elkészített Audi S8 Talladega R

tuning


Fotók: MTM
Hirdetés

Az MTM úgy tűnik, semmit sem bíz a véletlenre az idei Genfi Autószalonon, hiszen több más autó mellett egy brutális Audi S8-cal is képviseltetik majd magukat, mely a „Talladega R” fantázianevet kapta.

Hirdetés

A világ egyik legerőteljesebb ötajtós szedánjaként érkező S8 terepszínű festést és speciális aerodinamikai csomagot is kapott, ami a tuningcég szerint a nagy sebesség melletti stabilitást segíti majd elő. A csomag tartalmaz egy króm légbeömlőkkel ellátott első légterelőt, új oldalküszöböket, egy karbonszálas hátsó diffúzort, új visszapillantó borításkat és egy hátsó spoilert is. Keréktájon 22 colos Bimoto könnyűfém felnikről beszélhetünk, amiken 265/30-as Michelin Pilot Super Sport abroncsokat találhatnak majd a vásárlók.

Hirdetés

30130

Az autó teljesítményéért azonban elsősorban nem ezek az elemek, hanem a motorháztető alatt található 4 literes V8-as biturbó erőforrás felel, ami a módosításoknak köszönhetően 802 lóerővel és 945 nm-es nyomatékkal örvendezteti meg az utasokat.

audi310

Az összkerékhajtású rendszerrel és 8-sebességes automata váltóval szerelt Audi S8 mindössze 3.1 másodperc alatt képes 0-100-ra gyorsulni, de a 200km/órás határ elérése sem igényel többet 10 másodpercnél. Apró érdekesség még a sebesség megszállottjainak, hogy az MTM szerint az átalakított vadállat 29 másodperc alatt éri el a 300 km/órás sebességet, amit aztán még plusz 50-nel tud megfejelni, hiszen a végsebesség 350 km/óra körül található.

A fenti információkat figyelembe véve már sejthető, hogy egy kifejezetten felsőkategóriás árazással ellátott modellel van dolgunk, és ez így is van, hiszen az MTM gondozásában készült Audi S8 Talladega R ára 242,962 dollár, vagyis körülbelül 70 millió forint.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...