Japánban bukkant fel a BMW i8 Dark Knight Edition

tuning


Fotó: EVE.RYN
Hirdetés

A világban mindig lesznek olyanok, akiknek egy extrém megjelenésű autó külseje nem olyan agresszív, mint amilyennek szeretnék, ezért kezükbe veszik az irányítást, és elkezdik megformálni azt a képet, amit a lelkük az elméjüknek sugároz.

Hirdetés

Pontosan ezzel az érzéssel küzdöttek meg egy Japán tuningcég emberei is, és kezelésbe vettek egy BMW i8-at, amit aztán saját személyiségükre formáltak. Az átalakítás a BMW i8 Dark Knight nevet kapta, megjelenése pedig a kilencvenes évek Batman filmjeiben is használt „Batmobilokra” emlékeztet, hála az igen egyedi látványvilágot nyújtó body kit-nek.

Hirdetés

A BMW i8-nak alapból is elég karakteres megjelenése van, azonban az egyedi karosszériaelemeknek köszönhetően az autó eleje úgy fest, mintha az Alien filmekből megszökött, idegen lényt látnánk, akinek egy második állkapocs is van a szájában, vagy akár azt is mondhatnánk, hogy „az” hasonlít a japán tunerek alkotására. Az autó hátulja egy diszkrét, mégis látványos szénszálból készült szárnyat kapott, ami a leszorítóerő elméleti fokozására szolgál.

A Dark Knight fényezése is figyelemre méltó, hisz a felhordott lila festék mintha fény hatására több árnyalatban is pompázna. Az egyedi készítésű felnikre Hankook abroncsok kerültek fehér felirattal az oldalukon, amiknek a látványa szinte megidézi a „régi iskola” tuning alkotásait.

Az autó egy egyedi kipufogórendszert is kapott, így hatékonyabban tud üzemelni a kis 1.5 literes turbómotor. Arról azonban, hogy a motor teljesítményén változtattak-e, nincsenek információk, mint ahogy arról sem, hogy az autó menetdinamikáján ténylegesen mennyit javítanak az utólag felszerelt aerodinamika elemek. Azonban itt még nem álltak meg, és az egész belső teret pirosba öltöztették, ami annyira váratlanul hat mindenkire a külső fényezéshez képest, hogy szinte már ideális választásnak tűnhet a két színt párosítani.

Ha erre az autóra bárki ránéz, rögtön megvilágosodik benne a gondolat, hogy a japán tuning él, és élni is fog.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...