Csúcsgazdagoknak készített Mercedes csomagokkal jelentkezett a Mansory

tuning


Fotók: Mansory
Hirdetés

A Mansory ismét jelentkezett néhány komoly csomaggal, melyek elsősorban a Mercedes-AMG GLE63 Coupe, S63 Coupe és G63 tulajdonosok számára lehetnek majd érdekesek.

Hirdetés

Régóta nem titok már, hogy a Mansory egy tökéletesen behatárolt piacra készíti el módosított autóit, amely piac főként dollármilliomos és milliárdos vagyonnal rendelkező autókedvelőkből áll. Ez az a szint ugyanis, ahol nem lehet megjelenni egy szériafelszereltségű és megjelenésű modellel, így bár kissé furcsa ezt kimondani, nagy a kereslet a méregdrága autók módosított változatai iránt.

Vegyül például a GLE63 Coupe-t, ami még a leggyengébb konfigurációban is tökéletesen alkalmas arra, hogy kitűnjön a tömegből, ám a Mansory úgy gondolta, hogy egy 30mm-rel kiszélesített kasztnival, 23-colos kerekekkel és 305/35-ös abroncsokkal ez sokkal könnyebben menne neki.

Hirdetés

mans135353

A matt szürke színbe öltözött félelmetes megjelenéssel rendelkező fenevad természetesen a motorháztető alatt is módosításokon esett át, ott ugyanis a szakemberek kezelésbe vették az 5.5 literes 557 lóerővel és 700nm-es nyomatékkal rendelkező V8-as erőforrást, amely a finomítgatások után már 840 lóerővel és 1150nm-es nyomatékkal áll a sebességre vágyó ügyfelek rendelkezésére. Apropó sebesség, az elektronikus korlátozó kiiktatása után 295 km/óránál áll meg a mutató.

mans164644

Ami az S63 Coupe-t illeti, itt is megfigyelhető egy kisebb aero csomag, ami plusz légbeömlőkből, vadonatúj motorháztetőből és több szénszálas elemből áll, miközben a rozsdamentes acélból készült kipufogódobbal ellátott egyedi kipufogórendszer is a vásárlók rendelkezésére áll.

Akárcsak a GLE63 esetében, az 5.5 literes V8-as erőforrás teljesítménye itt is 840 lóerősre hízott, ami mellé természetesen az 1150nm-es nyomaték is jár. Köszönhetően az extra teljesítménynek, az S63 Coupe PLATINUM EDITON 0.4 másodpercet javítva korábbi idejéből 3.5 másodperc alatt van százon, miközben a végsebesség 300 km/órában lett számára meghatározva.

mans16

Végül, de nem utolsósorban említsük meg a G63-at is, hiszen a GRONOS body kit-nek köszönhetően ezúttal már egy 40 mm-rel szélesebb járművet köszönthetünk a személyében, ami 23 colos kerekeken igyekszik leküzdeni az elé gördülő akadályokat. A terepjáró teljesítményéről a fentebb már említésre került erőforrás gondoskodik, azért pedig, hogy az átlagosnál is feltűnőbb legyen, a szénszálas betétekkel megtámogatott vörös színben pompázó utastér felel.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...