BMW M4 kabrió 532 lóerővel a Dählertől

tuning


Dähler Design & Technik GmbH
Hirdetés

A német Dähler tuningcsapata úgy döntött, hogy a bajor autógyártó M4-es modellje érdemel meg ezúttal egy kis külső-belső átalakítást, ha valakinek túlságosan szerény lenne a gyári változat.

Hirdetés

Hiába vagyunk a tél kellős közepén a Dähler tuningcsapata így is kedvet kapott egy kabrió modell átalakításához, persze sokkal valószínűbb, hogy vevői megrendelésre készült a tuninggép. A munkálatok alanyául egy nyitott tetős BMW M4-es modell szolgált, melynek gyári ikerturbós, soros hatos, 3,0 literes erőforrása sem nevezhető kispályásnak, hiszen a regensburgi gyártósort elhagyva 425 lóerővel és 550 Nm nyomatékkal büszkélkedhetett. Ez az energia már 4,2 másodperc alatt képes volt 100-as tempóra gyorsítani az autót az opcionális duplakuplungos váltóművel.

Hirdetés

Dahler (17)

Akinek, viszont ez a teljesítmény nem elegendő a mindennapok során, annak nincs más dolga, mint a Dähler Design & Technik segítségét kérni, akik mindjárt kétféle teljesítménynövelő csomagot is kínálnak az autóhoz. Az egyes fázisban a motorvezérlés finomhangolásával 503 lóerőre emelték az autó teljesítményét, míg nyomatéka 700 Nm-re növekedett. Ezzel az energiával két tizeddel lett gyorsabb a 100-as sprintidő, míg az autó végsebessége az elektronikus korlátozás kiiktatásával 315 km/órára emelkedett.

Dahler (5)

Azon ügyfelek számára, akik csak a legjobbal érik be, elkészítette a tuningcég a teljesítménycsomag továbbfejlesztett változatát is, mely 532 lóerőt és 730 Nm nyomatékot képes elővarázsolni a bajor sportautó erőforrásából. Ezzel a csomaggal minden bizonnyal 4 másodpercen belül képes felgyorsulni az autó 100 km/órára, míg végsebessége megközelíti a 330 km/órát.

Dahler (14)

A motortérben elkövetett módosítások mellett kapott az autó egy 18 fokozatban állítható felfüggesztésrendszert, nagy teljesítményű fékeket és rozsdamentes acél kipufogórendszert is. A külső változtatások minimálisak, hiszen kisméretű extra légterelők figyelhetők meg a karosszérián, melyek a visszapillantó tükrök borításával együtt karbonszálas anyagból készültek. A külső megjelenés megkoronázásaként természetesen elérhetőek harmadik féltől származó felnicsomagok is.

Talán mondanunk sem kell, hogy ugyanezen teljesítménycsomagokat a vállalat elérhetővé tette az M3 szedán és M4 kupé modellek esetén is.

Fotók: Dähler Design & Technik GmbH

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Ez történik, ha kiegyenesítenek egy kanyart

Ez történik, ha kiegyenesítenek egy kanyart

Buzz

Az autóvezetőknél a figyelmetlenség szó fogalma sokféle definíciót foglalhat magában, és az esetek többségében mindig rosszul végződnek. Ez különösen igaz lehet akkor, ha az ember egy versenypályán mélázik el,...
Cikk archívum...