Az ABT által feltüzelt Audi S3 szedán az RS3 helyett is jó alternatíva lehet

tuning


Hirdetés

Nem kell szomorkodniuk azoknak, akik már megvásárolták Audi S3 szedán típusú autójukat, és így lemaradtak az RS3 érkezéséről, hiszen az ABT-nak köszönhetően nekik is hasonló élményben lehet részük.

Hirdetés

Az ABT Sportsline ugyanis elkészítette saját csomagját az S3 szedánhoz, amelynek megvásárlásával az RS3-nál is nagyobb teljesítményre tehetünk szert.

A műhely leginkább a 2-literes erőforrás motorvezérlő egységével játszadozott el, de érkezett egy új kipufogórendszer is, amelynek köszönhetően 394 lóerős teljesítményről és 500 Nm-es nyomatékról beszélhetünk. Lóerők számában ez pontosan megegyezik azzal, amit az RS3 esetében tapasztalhatunk, míg nyomaték tekintetében némileg fölé is kerekedünk annak (+20Nm). Egyelőre nem tudni, hogy ez milyen hatással lehet a 0-100-as gyorsulásra, az viszont tudható, hogy az RS3-nak mindössze 4.1 másodpercre van szükség ehhez.

Hirdetés

Az ABT azokra is gondolt, akik ennél valamivel kevesebbel is beérnék, hiszen elérhető egy 365 lóerős teljesítményt és 480 Nm-es nyomatékot kínáló csomag is, amiért az érdeklődőknek áfa nélkül 2.239 eurót kell fizetniük. Ha már itt járunk, említsük meg, hogy a nagyobb teljesítményt nyújtó csomag ára 4.176 euró, vagyis borsos felára van annak, ha valaki a maximumra törekszik.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
540 ezer autót hív vissza a Mazda

540 ezer autót hív vissza a Mazda

A kézifék lehetséges meghibásodása miatt 540 ezer autót hív vissza világszerte a Mazda. A 3-as és a 6-os széria érintett az akcióban.
Cikk archívum...