Akár gyári is lehetne: BMW F87 M2 GTS by Evolve Automotive

tuning


Hirdetés

A brit Tuner Evolve Automotive és a Carbonfiber Dynamics közös alkotása a nagytestvér M4 GTS-t másoló M2 GTS by Evolve Automotive, amit az Essen Motor Shown mutattak be a nagyközönségnek. Mivel mostanában elég sokat pletykálnak egy gyári M2 GTS-ről, még aktuálisabb a cégek által megálmodott változat.

Hirdetés

Az első kötény RKP márkájú és Amerikából érkezik, összesen három részből áll. Ez az elem nemcsak a leszorítóerőt növeli az első tengelyen, hanem a fékhűtésre is rásegít. Az állítható hátsó szárny, valamint a karbonból készült motorház és tető egyaránt az Edison Composites termékei. A motorházat kevlárréteggel erősítették meg, 9 kilóval könnyebb, mint a gyári verzió és jobb hűtést biztosít a motornak. A tető formája az M4-est idézi, itt 5 kg spórolás történt, ezzel pedig az autó súlypontja is lejjebb került. Hátul egy RKP diffúzor teszi teljessé a karosszérián végzett változtatásokat.

Hirdetés

A kovácsolt felnik 19 colosak és a 6Sixty biztosítja őket az M2-eshez. Mondani sem kell, ezek is hozzájárulnak a súlycsökkentéshez, egyben agresszív kiállást kölcsönöznek a gépnek. Az állítható futómű a Bilstein szakértő műhelyéből kerül ki, elöl 400 mm átmérőjű karbonkerámia tárcsákba harapnak a hatdugattyús nyergek.

A háromliteres, sorhatos motor teljesítményét kipufogórendszerrel, egyedi leömlővel, és átprogramozott szoftverrel fokozták, így lett meg végül a 401 lóerő és a 610 Nm.

Evolve Automotive BMW F87 M2 GTS_10

Evolve Automotive BMW F87 M2 GTS_9

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
540 ezer autót hív vissza a Mazda

540 ezer autót hív vissza a Mazda

A kézifék lehetséges meghibásodása miatt 540 ezer autót hív vissza világszerte a Mazda. A 3-as és a 6-os széria érintett az akcióban.
Cikk archívum...