A szelid külső alatt egy 650 lóerős Volkswagen Golf V R32 lapul

tuning


Fotó: Yű
Hirdetés

Minden autós rendezvényen vannak olyan járművek, melyek akarattal vagy akaratlanul, de magukra irányítják a tekinteteket kinézetükkel és teljesítményükkel.

Hirdetés

Nagyon jó példa erre a videóban látható Volkswagen Golf V R32 is. Az alapmodell is több mint figyelemfelkeltő, hisz bemutatását követően a ferdehátúak között az egyik legveszélyesebb szereplő volt, és még napjainkban is csúnyán meg tud szorongatni szinte bármilyen konkurens vállalat által gyártott járművet, köszönhető mindez 250 lóerős teljesítményének és 320 nm-es nyomatékának.

Hirdetés

Az R32 6.5 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100km/órás sebességre, míg az önfeledt szórakozás 250km/óránál van elektronikusan leszabályozva.

Vannak viszont olyanok, akiknek ezek a számok nem elég impozánsak, és megpróbálják a lécet fentebb rakni.  Az itt látható építés tipikus iskolapéldája annak, amikor az átalakításhoz adott az ahhoz szükséges anyagi és szakértelembeli rész. A videóban látható R32 V6-os motorja egészen megdöbbentő, 650 lóerőt teljesít, ami nem csak arra elég, hogy le tudja rövidtávon győzni a Lamborghini Gallardo-t, hanem arra is, hogy az újabb Huracan modellt is megtanítsa, hogyan kell büszkén veszíteni.

Azt, hogy a tulajdonos ezt a jelentős erőnövekedést módosított turbófeltöltőkkel, hengerűrtartalom növeléssel, vagy a motorvezérlő elektronika finomhangolásával, esetleg ezek összességével érte el, nem tudni, csak az biztos, hogy rengeteg energiát és pénzt fektettek bele. Az autó a félmérföldes gyorsulási versenypályán 259km/órás sebességet ért el.

Az átalakítás nem merült ki szimplán a teljesítménynövekedésben. A 650 lóerős R32 egy átalakított fékrendszert is kapott, melyek Audi RS féknyergekkel harapnak a tárcsára a tökéletes fékerő elérése érdekében. Tették mindezt úgy az alkotók, hogy az autó kinézete szinte semmilyen módon nem tér el a gyári változattól, így megtartotta a Golf R32 hűvös, német kisautós megjelenését, miközben a lemezek alatt egy igazi fenevad lakozik.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...