A német rendőrség ismét sajátos módon buzdít a biztonságos tuningolásra

tuning


Hirdetés

A német rendőrség bemutatta új játékszerét, ami nem más, mint egy Ford Mustang V8 GT. Félni azonban nem érdemes tőle, hiszen csak kiállításokon és különleges események alkalmával láthatjuk.

Hirdetés

Nem kell tehát kétségbe esniük a német gyorshajtóknak, ugyanis az átdolgozott modell kizárólag a rendőrség TUNE IT! SAFE! elnevezésű kampányának részeként került megépítésre.

A munkát egy helyi Ford specialista műhely, a Wolf Racing vállalta, akik a „Wolf Wide 5.0” nevet adták a modellnek. Tennivaló pedig bőven akadt a Mustanggal, hiszen azt követően, hogy megkapta az egyedi készítésű 20-colos, Hankook abroncsokon guruló felniket, megérkezett az állítható felfüggesztés, a komplett bodykit, a hátsó diffúzor, a látványos hátsó szárny és a sportkipufogó is.

Hirdetés

Az elkészült modell a következő 12 hónapban rendezvényről rendezvényre jár majd, ahol kampány keretében a biztonságos autótuningolásra hívja fel a figyelmet, melynek minden esetben meg kell felelnie a Németországban hatályos gépjárművekkel kapcsolatos előírásoknak. A kezdeményezést számos kormányzati és ipari testület, alkatrészgyártók, és az Essen Motor Show – ahol a modell bemutatásra került – is támogatja.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

07-Ford-03

Nem ez az első év azonban, hogy a német rendőrség ilyen módszerekhez folyamodik, hiszen a korábbi években átalakított C7 Corvette, AC Schnitzer 4-es BMW, Brabus Mercedes A-osztály, Abt Audi R8 és elektromos Mini modelleket is láthattunk már tőlük.

További remek képek a galériában.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
540 ezer autót hív vissza a Mazda

540 ezer autót hív vissza a Mazda

A kézifék lehetséges meghibásodása miatt 540 ezer autót hív vissza világszerte a Mazda. A 3-as és a 6-os széria érintett az akcióban.
Cikk archívum...