735 lóerős szörnyeteget varázsoltak az Audi RS6 Avant-ból

tuning


Fotó: ABT
Hirdetés

120 évvel ezelőtt, 1896-ban Johann Abt megnyitotta első kovácsműhelyét, amelyről akkor még valószínűleg senki sem gondolta, hogy a világ egyik legismertebb tunincégének alapjául szolgál majd.

Hirdetés

Pedig így történt, hiszen az ABT személyében nem csak egy Németországban, de a világ minden pontján jól ismert vállalkozásról beszélünk, amely fennállása óta megszámlálhatatlan autótulajdonost örvendeztetett meg műveivel.

Hirdetés

A 120 éves évforduló tiszteletére egy Audi RS6 Avant típusú személyautó is átalakításra került, annak mértéke pedig minden túlzás nélkül óriásinak nevezhető. Noha a módosítások a létező összes területet érintették, a showt egyértelműen a 175 lóerővel megnövelt teljesítményű V8-as TFSI motor lopta el, amelynek összteljesítménye így a 730 lóerőt is meghaladja. Természetesen nyomaték tekintetében is történtek változások, mivel a 220 nm-es többletnek köszönhetően immár 920nm-es nyomatékot ad le az erőforrás, ami finoman szólva is impresszívnek nevezhető.

rs13333

Az ABT Power S csomag felszerelése után az Audi RS6 Avant szédületes teljesítményre lehet képes, hiszen végsebessége a 320 km/órát is elérheti, ez pedig még az RS6 Avant Performance által produkált számokat is felülmúlja, esetében ugyanis 305 km/óránál megáll az óra.

A teljesítmény mellett az autó külsején is felfedezhető némi módosítás, hiszen az ABT több szénszálas elemet is elhelyezett az autón, melyek között megtalálhatjuk az első légbeömlőt, az oldalsó és hátsó szoknyákat, a sárvédő betétet, a hátsó spoilert és a különböző díszítőelemeket is. A nagy teljesítményű kombi 22”-os könnyűfém kerekeken szelheti az utakat, melyen 295/25-ös Dunlop abroncsokat találhatnak majd a vásárlók.

rs13535122

Az átalakítások a motorháztető és a külső után az utastérben is folytatódtak, ahol az utasok a külsőhöz illeszkedő kétszínű bőrkárpittal találkozhatnak, míg a kormányon, az ajtókon és az ülés egyes elemein a nagy népszerűségnek örvendő és minőségben is verhetetlen alcantara bőr borítással találhatják szembe magukat.

Bár az autón első pillantásra is látszik, hogy nem éppen tömeggyártásra készült változat, ez beülve még inkább észrevehető, ugyanis a műszerfalon lévő embléma jelzi számunkra, hogy a 12 példány egyikében ülünk.

rs156

Sok más különlegességhez hasonlóan, az ABT RS6 is kiállításra kerül a kedden kezdődő Genfi Autószalonon, így aki arra jár, semmiképpen se hagyja ki annak megtekintését.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...