404 lóerő, egynégyes motorból: Pogea Racing Ares

tuning


fotók:Pogea Racing
Hirdetés

A német tuner nem aprózta el a dolgot a teljesítmény tekintetében: 404 lóerőt hoztak ki az 1.4 literes motorból az Ares esetében. Nem ez az első alkalom, hogy a Pogea Racing megpiszkálja az 500-ast, de most végre megkapta a kis méregzsák a végső lökést az őrülethez.

Hirdetés

Persze a karosszéria sem maradt érintetlen: látványos első és hátsó lökhárító, egyedi motorház, és brutális kerékjáratok kerültek fel a kocsira – fényezetlenül, szabadon hagyva a csupasz karbonmintát. Ugyanebből az anyagól készült a tető- és hátsó szárny is, valamint a tükörházak. A kerékjáratok esetében 48 mm a gyarapodás oldalirányban.

Hirdetés

A felnik 18 colosak, az abroncsok 215/35-ös méretben feszítenek rajtuk. A nyomtáv 20 és 30 milliméterrel lett szélesebb elöl és hátul. Elöl 322-es féktárcsák és hatdugattyús nyergek igyekeznek megálljt parancsolni a csapatásnak. A futómű a KW elemeiből építkezik és természetesen állítható.

Az eredetileg 135 lóerős motorban semmi sem maradt érintetlen: nagyobb feltöltő, optimalizált hengerfej, teljesen új hűtés és leömlők szerepelnek a fogások között. A teljesítmény 404 lóerő magasságában tetőzik, a nyomaték 445 Nm. Az ötsebességes váltót alaposan módosították, és egy sperrdifi is került az első tengelyre. A sprintidő 4.7 másodperc, a végsebesség 288 km/h.

Az utastérben sportülések, TFT kijelzős műszerpanel, sok bőr és Alcantara teremt kellő hangulatot. Az autóból mindössze 5 darabot gyártanak, kizárólag kézi váltóval, ára pedig közel 59 ezer euró, tehát kb. 18 millió forint, amiben benne van az alapot adó kocsi ára, de az adóterhek további tételt jelentenek.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Árulják a híres Aventador-katamarán párost

Árulják a híres Aventador-katamarán párost

A nyári forróságot leginkább a vízparton, vagy sokkal inkább a vízen lehet legjobban elviselni, amiben különféle eszközök lehetnek segítségünkre: vízi-bicikli, felfújhatós vízi-matrac, jet-ski stb…
Cikk archívum...