Szavazz a magyar építésű Harley-Davidsonra a Battle of the Kingsen!

Motor


fotó:Auto-Live
Hirdetés

Pénteken mutatták be a nagyközönség számára azt a Sportser Iron 883-at, amivel a Harley-Davidson Budapest száll ringbe idén a Battle of the Kingsen, a márkakereskedők számára kiírt motorépítő-megmérettetésen. A Budapest Motor Fesztiválon egészen március 20-ig tekinthető meg a kétkerekű a Hungexpo G pavilonjában, a Harley-Davidson standján.

Hirdetés

Battle of the Kings – a világ egyik legrangosabb versenye, ahol a Harley-Davidson Dark Custom motorművészet kiválóságai, az egyedi építésű custom motorok szállnak harcba egymással a végső győzelemért, a Custom King címért. 2016-ban a közép-kelet európai régióban 13 H-D márkakereskedés versenyzik, a harc elkezdődött, a custom gépekre április 18-ig lehet szavazni. A Harley-Davidson Budapest csapata idén egy minden ízében sportos, vagány, sötét vassal indul a megmérettetésen.

Hirdetés

Az inspirációt egy igazi klasszikus, a Willie G. Davidson által, a 70-es években épített Sportster XLCR adta, amely abban az időben nemcsak csúcsmodell volt, de egyben a dinamikus, sportos motor megtestesítője is. Az inspiráció másik forrását, egy ugyancsak klasszikus, de a filmművészet alkotása, a Mad Max film adta. Ennek eredőjeként a régi modellt 21. századi köntösbe burkolva, a legmodernebb technikával és teljesítménnyel ellátva született meg a custom motor.

hdcustom2Hátul a donor, elöl a végeredmény

Az átépítés során 85%-ban Harley-alkatrészek kerültek felhasználásra, így a vasról hamisítatlan Harley-stíluselemek köszönnek vissza. Legfeltűnőbb eleme talán a régi Ducatiról származó fej- és faridom. Összességében a motor formája kecses, de dögös, arányos, áramvonalas, néhol aszimmetrikus, ami miatt egyszerre harmonikus és egyedi.

A szavazók között egy páros Open Road Fest bérletet sorsolnak ki!

Szavazni itt tudsz: https://customkings.harley-davidson.com/hu_HU/

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...