Működő minimotorok gyűjtők számára

Motor


Honda
Hirdetés

Sokan álmodoznak különböző felső kategóriás sportmotorokról, azonban a legtöbbeket a versenygépek által leadott irdatlan teljesítmény, na és az árcédula tántorít el a vásárlástól. Az alábbiakban egy olyan alternatívát mutatunk, amitől nem kell félni.

Hirdetés

Nem valószínű, hogy sokan nyomon követik a Young Machine japán magazinban közölteket, azonban legutóbb egy nagyon érdekes hírről számoltak be. A méltán híres japán tervező Hasegawa Archer ugyanis készített néhány nem mindennapi kétkerekűt, melyek a Honda egy-egy korábbi versenymotorját ábrázolják. A japán Honda Műszaki Intézetének közreműködésével készülhettek el az alábbi képeken is látható 1:8-as méretarányú replikák, melyek teljes mértékben működőképesek.

Hirdetés

Honda (1)

A fenti képen is látható Honda RC162 méretarányos másolatára nincs más szó, minthogy nagyon aranyos. A kidolgozottsága már-már tökéletesnek mondható. Az áramvonalas karosszériaelemek egyértelműen árulkodnak tervezőjének szakértelméről, aki egyébként leginkább repülőgép modellek alkotásával múlatja értékes idejét.

Honda (3)

Az utóbbi felvételen már egy Honda CB Endurance kétkerekű látható, mely szintén már-már egy mestermunkának tudható be. A kismotor szinte minden eleme ugyanúgy működik, mint az eredeti versenymotornál. Funkcionál az első-hátsó felfüggesztés, tárcsafékek is kerültek rá, illetve az analóg műszeregység sem díszítő elem. Nem tudjuk, hogy mennyit érhetnek a replikák, de a tervező egyéb munkái alapján elképzelhető, hogy hat számjegyig is felkúszik az értékük forintba átszámítva.

Fotók: Honda

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...