Így gyorsul 385-re a Kawasaki Ninja H2R

Motor


Trick Star
Hirdetés

Már korábban is sejteni lehetett, hogy a Kawasaki Ninja H2R változata 300 feletti tempóra is képes lehet, azonban a Trick Star csapata eldöntötte, hogy megpróbálja kihozni belőle a maximumot.

Hirdetés

A japán Trick Star még tavaly december folyamán leplezte le az alábbi felvételen is látható hófehér Ninja H2R modellt, mely megjelenésében megpróbál egy kis egyediséget varázsolni a gyári sötét fényezéshez képest. A vállalat halványszürke logójával ellátott motoron persze éppen csak annyit módosítottak, hogy az hű maradjon a Kawasaki szellemiséghez, így az alapvetően fehér motorkerékpár zöld színű vázkeretét meghagyták, illetve a karosszéria oldalsó részein, mindenhol láthatóak vékony zöld csíkozások is. A Trick Star nem titkolt célja, egyébként az volt, hogy elérje a japán versenygéppel a 400 km/órás tempót, melyet ugyan nem sikerült maradéktalanul teljesíteni, de így sincs okuk szégyenkezni.

Hirdetés

A 385 km/órás sebesség nagyon is meggyőző eredmény, mellyel egyébként nem volt teljes mértékben megelégedve a csapat, hiszen elmondásuk szerint ennél még többre is képes a 310 lóerős (326 Nm) versenymotor. Ekkora teljesítményt, egyébként egy 998 köbcentis, folyadékhűtéses, négyütemű, soros négyes blokkból sikerült kihoznia a Kawasaki-nak, mely a csúcssebesség közelében 14 ezres fordulat felett üzemel. A H2R modellt közelebbről megnézve merész, karbonszálas karosszériaelemeket fedezhetünk fel rajta, melyek a visszapillantó tükrökkel együtt kiemelt fontossággal bírnak aerodinamikai szempontból. Tekintve, hogy a 216 kilogrammos versenygép stabilitása kulcsfontosságú volt a fenti teszt elvégzésekor, a végsebesség elérése céljából eltávolították róla a “felesleges”, komolyabb légellenállást keltő elemeket, így a motor pilótájának, Ryuji Tsuruta-nak nem lehetett könnyű dolga.

Fotó, videó: TRICKSTAR

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Egy helikopteren lógva repült az új Seat Arona

Egy helikopteren lógva repült az új Seat Arona

Hétfő délután részleteiben is megismerhetjük az Ateca kistestvérét, az új Aronát, amit már megreptettek Barcelona felett. A spanyol márka történelme legnagyobb modelloffenzívájára készül.
Árulják a híres Aventador-katamarán párost

Árulják a híres Aventador-katamarán párost

A nyári forróságot leginkább a vízparton, vagy sokkal inkább a vízen lehet legjobban elviselni, amiben különféle eszközök lehetnek segítségünkre: vízi-bicikli, felfújhatós vízi-matrac, jet-ski stb…
Cikk archívum...