Ducati draXter koncepciómodell a brutalitás jegyében

Motor


Ducati
Hirdetés

Az olasz motorkerékpár gyártó álmodott egy nagyot és az XDiavel alapjain elkészítette a valaha épített egyik legvagányabb Ducati kétkerekűt, a draXtert, melyet nevéből adódóan is a gyorsulási versenyek ihlettek.

Hirdetés

Az alábbi, a Ducatira jellemző, sajátos hangulatú videón is megtekinthető draXter motorkerékpár természetesen csupán egy koncepciómodell, azonban az olasz vállalat tervezési központjának dolgozói a legtöbb esetben olyan tanulmányokat valósítanak meg, melyek valamilyen módon előre vetítik a gyártó jövőbeni tervezési irányait. Talán nem is választhatott volna a vállalat méltóbb alanyát az átalakításoknak, mint az új XDiavel-t, mely egy szuper sportmotor energiáival megáldott vérbeli curiser kétkerekű. A Ducati a Veronában nemrég megrendezett Motor Bike Expo alkalmával is kiállította az új modellt, mely sokak lelkesedését csak még tovább fokozta a gyártó iránt.

Hirdetés

Természetesen az XDiavel rengeteg módosításon esett keresztül, míg meg nem született a draXter tanulmány, így például a motorkerékpár felfüggesztései és a fékek is a vállalat zászlóshajójának számító, 1299 Panigale szuper sportmotorból lettek átemelve. Minden az elérhető legnagyobb teljesítmény érdekében került átalakításra, azonban a kétkerekű agresszív karakteréhez remekül passzol a nyitott száraz kuplung és a Termignoni kipufogórendszer, melynek kivezetése lefelé néz. A versenyzés szellemében került a motor üzemanyagtartályának két oldalára egy-egy perforált párna, illetve nagy teljesítményű Pirelli abroncsok is találhatóak a kerekeken az extra igénybevétel miatt.

ducati draxter (7)

Érdekességképp a motor alsó szegmensében megfigyelhető a 90-es szám is, mely minden bizonnyal a Ducati fennállásának kilenc évtizedére utal, melyet méltóképp ünnepelt a vállalat a draXter koncepciómodell megalkotásával.

Fotók, videó: Ducati

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...