A Volkswagen csoport hivatalosan is megerősítette, hogy a Ducati nem eladó

Motor


Hirdetés

Az utóbbi időben egyre több olyan hír látott napvilágot, melyek szerint a Volkswagen csoport az átszervezések miatt kénytelen lesz megválni a Ducati-tól, ám, mint az most kiderült, erről szó sincs.

Hirdetés

A Volkswagen komolyan szeretné elkötelezni magát az elektromos-meghajtású járművek mellett, ennek érdekében pedig nem kevesebb mint 40 modellnek készül búcsút inteni, hogy helyükre újak érkezhessenek. Sokan úgy gondolták, hogy emiatt a csoport tulajdonában lévő Ducati is eladósorba kerül, ám egyelőre ez még nincs napirenden.

Hirdetés

A német vállalat még 2012-ben vásárolta meg az olasz motorgyártót, amit akkor sokan csak trófeagyűjtésnek véltek a VW részéről, azonban később kiderült, hogy ezen vádak alaptalanok voltak, hiszen 2015-ben, az előző évi számokat 24%-kal felülmúlva, 54.800 értékesített motorral rekordot döntött a vállalat.

Azt, hogy a motorgyártó nem eladó, az Audi elnöke tette mindennél világosabbá, ugyanis Rupert Stadler kijelentette, hogy eszük ágában sincs eladni a részleget, mint ahogy a Man, a Scania, az alkatrész-előállító és a hajómotorokat gyártó üzemeket is egészen biztosan megtartják.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
540 ezer autót hív vissza a Mazda

540 ezer autót hív vissza a Mazda

A kézifék lehetséges meghibásodása miatt 540 ezer autót hív vissza világszerte a Mazda. A 3-as és a 6-os széria érintett az akcióban.
Cikk archívum...