A világ leggyorsabb egykerekezése jégen egy Kawasaki Ninja H2 nyergében

Motor


MGN Photo
Hirdetés

A hétvégén megdőlt a jégen való egykerekezés világrekordja már ami a sebességet illeti. Jason Farrell ugyanis egy szédületes, 216 km/órás átlagidővel vette át a vezetést a korábbi rekordertől, Swede Robert Gull-tól.

Hirdetés

Az előzetes információk szerint az új világrekord beállítását az amerikai Cecil “Bubba” Myers próbálta meg véghez vinni, azonban végül honfitársa, Jason Farrell került a szöges abroncsot viselő Kawasaki Ninja H2 nyergébe. A korábbi rekordot Robert Gull egy Honda CBR 1000 RR motorkerékpárral érte el bő egy évvel ezelőtt. A feladat “egyszerű” volt ugyanis egymástól 100 méterre lévő bójákat helyeztek el egymás után a Guinness bizottság tagjai, majd lemérték az egy keréken száguldó motoros csúcssebességét az adott szakaszon. A szabályzatok szerint, azonban vissza irányban is meg kellett tudni ismételni a gyakorlatot, így az elért két legjobb sebességérték átlagát vették számításba, mely Robert Gull-nak 206,04 km/órára sikerült abszolválni még tavaly, Jason Farrell, pedig, a 200 lovas Ninja nyergében, egész pontosan 215,6 km/órát teljesített.

Hirdetés

Talán mondanunk sem kell, hogy senki ne próbálja meg túlszárnyalni a mutatványt annak nem kis veszélyfaktora miatt, bár idehaza keresve sem lehetne találni akkora egybefüggő jégfelületet, mely a felvételen is látható, Wisconsin állambeli Koshkonog-tavon kialakult.

Kawasaki (8)

Az elért közel 216 km/órás sebesség egyébként elmarad az előzetes tesztek alapján becsült 218,8-225,2 km/óra közötti tempótól, melyet több alkalommal sikerült abszolválnia Myers-nek. A valós mérési helyzet, azonban már más kérdés, de ettől még szenzációsan nagy eredményt ért el Farrell, így jelenleg ő számít a hivatalos csúcstartónak.

Fotók, videó: MGN Photo, Scott Plummer

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Ez történik, ha kiegyenesítenek egy kanyart

Ez történik, ha kiegyenesítenek egy kanyart

Buzz

Az autóvezetőknél a figyelmetlenség szó fogalma sokféle definíciót foglalhat magában, és az esetek többségében mindig rosszul végződnek. Ez különösen igaz lehet akkor, ha az ember egy versenypályán mélázik el,...
Cikk archívum...