A BMW bemutatta a jövő motorját, ami akár a Tron-ból is érkezhetett volna

Motor


Hirdetés

A BMW ma bemutatta a Vision Next 100 sorozat negyedik és egyben utolsó tagját, ami természetesen egy futurisztikus motorkerékpár lett.

Hirdetés

Az új BMW Motorrad Vision Next 100 nevet viselő alkotásról egy Los Angelesben megrendezésre kerülő eseményen hullt le a lepel, amit pedig az alatt látunk, alighanem túlmutat minden várakozáson.

A BMW fejlesztésének egyik nagy újdonsága, hogy esetében már nem kell sisakot és védőruházatot viselnie a motorosnak, ugyanis a motorba beépítésre került egy önkiegyensúlyozó technológia, amely gyakorlatilag lehetetlenné teszi, hogy az felboruljon. A technológia álló és mozgó helyzetben is teszi a dolgát, ennek köszönhetően pedig vezetői képességektől függően mindenki bátran feszegetheti a határait.

Hirdetés

06-BMW-04

Szintén érdekesség a modellel kapcsolatban a fekete színű háromszög alakú keret, amely egyértelmű utalás a BMW első motorjára, az 1932-es R32-re. A Vision 100 tanulmányon azonban már kissé más értelmezést kapott, ugyanis itt a két kereket köti össze, ezzel is azt a látszatot keltve, hogy a motor egyetlen darabból áll.

Annak ellenére, hogy egy meglehetősen meztelen kinézetű járművel van dolgunk, a Motorrad Vision 100 a felületek ügyes elrendezésének köszönhetően legalább annyira védi a vezetőt a széltől és a különböző időjárási tényezőktől, mint egy teljesen burkolt változat. A kormányzás sem maradt a régi, ugyanis bekerült a kínálatba az úgynevezett Flexframe technológia, amelynek köszönhetően a kormány és a váz együtt mozog, így téve még biztonságosabbá a kanyarodást. Adottak a beállítási lehetőségek is, így lassú tempónál lágyabb, magasabb tempónál pedig merevebb kormányzással lehet számolni.

06-BMW-07

A motor és a vezető egy speciális szenzornak köszönhetően folyamatosan kapcsolatban áll egymással, így a különleges szemüvegnek köszönhetően olyan releváns információk jelenhetnek meg a motoros előtt, mint például a megfelelő ív. A futurisztikus motorhoz futurisztikus ruházat is illik, erről pedig a BMW sem feledkezett meg, és elkészítettek egy olyan divatos viseletet, amely kényelmes, hidegben fűt, melegben hűt, a nyakrésznél pedig extra komfortérzetet nyújt viselőjének.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
540 ezer autót hív vissza a Mazda

540 ezer autót hív vissza a Mazda

A kézifék lehetséges meghibásodása miatt 540 ezer autót hív vissza világszerte a Mazda. A 3-as és a 6-os széria érintett az akcióban.
Cikk archívum...