Nissan X-Trail: Nagyobb motor és új váltó érkezett a kínálatba

Egyéb


Fotó: Nissan
Hirdetés

A Nissan márka sztárja immár új, nagyobb teljesítményű erős dízel motorral is kapható. A 2.0 literes autó már most megrendelhető, kiszállítása pedig jövő év elejére várható.

Hirdetés

Az új motor teljesítménye 177 lóerő, 380 Nm nyomatékkal, ami kiváló húzóerőt biztosít minden fordulatszámon. Ez jelentősen nagyobb erőt jelent, mint az eddigi 1.6 literes 130 lóerős dízel, és egyértelműen megfelel az olyan vásárlók igényeinek, akik a motor nagyobb teljesítményét várják el.

Hirdetés

A választék újdonsága az opcionális Nissan Xtronic fokozatmentes automata váltómű (Continuously Variable Transmission, CVT) a négykerékhajtásos modellen. Az eddigi hatsebességes kéziváltós és kétkerékhajtású választási lehetőségek mellett ez az opció tovább emeli majd a Nissan jelenlétét a nagy utcai terepjáró szektorban, és tovább növeli az eddig is nagyon kedvelt X-Trail vonzerejét.

Az új kétliteres motorral az X-Trail kapható öt vagy hét üléses változatban is, a csomagtér bőséges, a csomagok elhelyezésére ötletes megoldásokat kínál, és a jármű elegendő vontatókapacitással bír a vásárlók igényeinek kielégítésére.

Az új 2 literes dízel motor kifinomult és kényelmes vezetői élményt nyújt, ami a járművet ideálissá teszi nagyobb távolságok megtételére. A motor megfelel az Euro 6-os emissziós szabványoknak, és három változatban kapható.

Modell                                                    CO2               Fogyasztás (Vegyes)

2.0 4WD hatsebességes manuális       149 g/km             5.6 l/100 km

2.0 2WD Xtronic CVT automata           148 g/km             5.6 l/100 km

2.0 4WD Xtronic CVT automata           158 g/km             6.0 l/100 km

A Nissan X-Trail kialakítása változatlan. Kívülről a jól megformált, izmos vonalak minden oldalról jó benyomást keltenek: a külső egyedülálló, de olyan ismerős stíluselemeknek köszönhetően, mint például a „V-motion” hűtőrács, a modell mégis egyértelműen illik a Nissan crossover választékba.

A belső kialakítás elsőosztályú kényelmet és teret biztosít, megfelelve a modern családok igényeinek. Kapható öt és hét üléses változatban is, és a változatosan alakítható üléselrendezés kivételesen jól kihasználható teret nyújt az utasoknak és csomagjaiknak is. A második sor 60/40 arányban dönthető, ha további csomagtérre van szükség, az ülések az utasok fokozott kényelme érdekében hátradönthetők, illetve előrecsúsztathatók, hogy az opcionális harmadik sor könnyebben elérhető legyen. A harmadik sor 50/50 arányban osztott, és teljesen vízszintesig hajtható a maximális csomagtér eléréséhez. A csomagtér kapacitása 550 liter (445 liter a hét üléses verzió esetén, és 135 liter, ha a harmadik üléssor nincs lehajtva). Az összes ülés lehajtásával 1982 liternyi teret nyerhetünk.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Az X-Trailt leginkább az opcionális All-Mode 4×4-i rendszer teszi ideálissá a családi kirándulásokhoz. Segítségével a vezetők választhatnak a maximális hatékonyságot biztosító állandó kétkerékhajtás, a legnehezebb terepekre tervezett folyamatos négykerékhajtás (4WD Lock Mode), és az automata beállítás között. Az All-Mode 4×4-i azt is jelenti, hogy a 2 literes dízel Nissan szükség esetén nagy teljesítményű vonóerőt is fel tud mutatni. A fékezett vontatási kapacitás 2000 kg a kézi sebváltós modell esetén, és 1650 kg a két CVT modell esetében, így a jármű azoknak is jó választás, akik lakóautót, lószállítót, hajót, vagy utánfutót szeretnének vontatni.

Az alapfelszereltségű 2 literes dízel X-Trail 17 colos könnyűfém keréktárcsákkal kapható. Az opcionális 19 colos könnyűfém keréktárcsákkal felszerelt modellek teljesítménye a következőképp alakul:

Modell                                                      CO2                  Fogyasztás (Vegyes használat)

4WD hatsebességes manuális          153g/km                      5.8 l/100 km

2WD X-Tronic CVT automata            152g/km                      5.8 l/100 km

4WD X-Tronic CVT automata            162g/km                      6.1 l/100 km

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...