Elérhetővé tette a Tesla a P100D „Ludicrous Plus” módját

Egyéb


Fotó: Tesla
Hirdetés

A tisztán elektromos-meghajtású modellek piacán egyre nagyobb verseny van kialakulóban, ezért a gyártóknak időnként be kell dobniuk valamit a vízbe, hogy felhívják magukra a figyelmet.

Hirdetés

A Tesla ezt most megtette, ugyanis a Model S és Model X P100D változatai esetében elérhetővé tette a még nagyobb teljesítményt biztosító Ludicrous Plus nevű módot.

Ahhoz, hogy valaki kihasználja a többletteljesítményt, egy P100D típusú Tesla modellre van szüksége, amin a 2.52.22-es verziójú, vagy annál újabb szoftver kell hogy fusson. Amint ezek megvannak, nincs más teendő, mint 5 másodpercen át nyomva tartani a Ludicrous gombot, majd belevágni a kalandba.

Hirdetés

A DragTimes YouTube csatornájáról ismert Brooks ezt meg is tette, az eredmény pedig egy 2.46 másodperc alatti 0-96-os gyorsulás lett. Sajnálatos módon negyedmérföldes adatokkal nem rendelkezik, ugyanis a gyorsan változó időjárási körülmények keresztülhúzták a számításait.

Az így elért idő ugyanakkor több szempontból is figyelemreméltó, hiszen egyrészt 0.07 másodperccel elmarad a Faraday Future prototípusától, másrészt viszont 0.04 másodperccel jobb, mint amit a zászlóshajónak számító Model S tud felmutatni.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...