A Mercedes-Benz A-osztály is megkaphatja a maga limuzinváltozatát

Egyéb


Fotó: Mercedes
Hirdetés

A Mercedes-Benz azt tervezi, hogy kibővíti portfólióját, az új tag pedig jó eséllyel a belépőszintet képviselő A-osztály limuzin lesz majd, amelyet a második-generációs CLA és a frissítésen átesett negyedik-generációs C-osztály közé pozicionálnának.

Hirdetés

Az A-osztály újabb variánsának piacra dobását egyértelműen a versengés teheti indokolttá, hiszen a négyajtós modell olyan riválisok elől vehet el piacokat, mint az A3 limuzin, vagy épp az 1-es BMW szedán.

A belépőszintű modell meghajtásáról négyhengeres benzines, dízeles és hibrid hajtásláncok gondoskodhatnak majd, a fő piac pedig Kína és Észak-Amerika lehet, noha a gyártóhoz közel álló beszállítói forrás szerint jobbkormányos modellek gyártására is sor kerül, ami azt jelenti, hogy az Egyesült Királyság is profitálhat az új modellből.

Hirdetés

A Mercedes részéről hivatalos megerősítés még nem érkezett az ügyben, de az Autocar úgy tudja, a modell még 2018 vége előtt a kereskedésekbe kerülhet, nagyjából akkor, amikor az A-osztály ferdehátú változatának negyedik-generációja is debütál.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Mivel hivatalos információk még nem érkeztek, egyelőre az autó mérete is kérdéses, ám a várakozások szerint az túlmutat majd az első-generációs CLA 4630 mm-es hosszúságú, 1780 mm-es szélességű és 1430 mm-es magasságú méretein.  A kiszivárgott információk szerint az A-osztály limuzinváltozata két, különböző hosszúságú tengelytávval is kapható lesz, melyek közül a hosszított változatú kerül majd a kínai piacra, ahol már a C és E-osztály is hasonló változatban került bemutatásra.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
540 ezer autót hív vissza a Mazda

540 ezer autót hív vissza a Mazda

A kézifék lehetséges meghibásodása miatt 540 ezer autót hív vissza világszerte a Mazda. A 3-as és a 6-os széria érintett az akcióban.
Cikk archívum...