Tanítható robotot dob piacra a Toyota, mely az érzelmeinkre is reagál!

Buzz


fotók:Toyota
Hirdetés

2017-ben tervezi piacra dobni a Toyota a Kirobo Mini nevű robotot, mely nemcsak reagál az emberi érzésekre, hanem tanítható is, és egyre nagyobb tudásra tesz szert a kommunikáció során. A robot ára 110 ezer forint körül alakul adóterhek nélkül, és még idén télen megkezdődik az előértékesítés Tokióban, valamint Aicsi Prefektúrában.

Hirdetés

Ülő pozícióban mindössze 10 cm magas a Kirobo Mini, és nemcsak kommunikál, hanem közben gesztusokat is alkalmaz: a másik fél felé fordítja a fejét, a kezeit is használja. A párbeszéd nyelve a japán, egyelőre egy nyelvet tud a Kirobo. A robot Bluetoothon keresztül teremt kapcsolatot az okostelefonnal, és egy dedikált applikációt kell telepíteni a használatához. Beépített kamera segítségével ismeri fel az arckifejezéseket, és ennek megfelelően beszél, alakítja a gesztusokat.

Hirdetés

A Kirobo képes az autónkból és az otthonunkból is szert tenni információkra, ezekre is reagál. A demóvideókban például arra kér, hogy ne hagyjuk a kocsiban, vagy éppen a fékezést tartja ijesztőnek. Azt is képes megjegyezni, hogy milyen ételt szeretünk, és legközelebb már tudni fogja, hogy ízletes fogásról van szó.

A robot súlya 183 gramm, 2.5 óra folyamatos kommunikációra képes. Az akkumulátor feltöltése 3 órát vesz igénybe. Gyártását a VAIO Corporation végzi Azumino városában.

kirobo03

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...