Porsche 918 Spyder és Chevy Corvette. Ugye mennyire egyformák?

Buzz


exoticcarlvr22
Hirdetés

Egy ilyen kérdés tönkretehet egy egész párbeszédet. A parkolóban kamerázó hölgynek nagyon tetszik a fekete Porsche 918 Spyder, azonban rossz kérdést tesz fel tulajdonosának.

Hirdetés

Mindannyian jártunk már úgy, hogy megszólalni sem tudtunk egy-egy helyzetben, ha pedig mégis rávettük magunkat, nem feltétlenül volt köszönet a mondanivalóban. Az alábbi videón megtekinthető jelenet is valami hasonló lehetett, hiszen egy amerikai parkolóban szemlélődő hölgynek nagyon megtetszett egy fekete sportautó. Annyira, hogy el is kezdte megörökíteni, amint tulajdonosa kiáll vele a beállóból, majd elhatározhatta, hogy megkérdezi, milyen autóról is van szó. Előfordulhat, hogy alapból fogalma sem volt róla, hogy a fekete autóhoz semmi köze a Chevroletnek, de az is lehet, hogy egyszerűen egy Porsche 918 Spyder látványa ilyen hatással volt a rá, és lányos zavarában, csak azt tudta megkérdezni: “Milyen évjáratú a Corvette-je?”

Hirdetés

Az idősebb Porsche tulajdonos biztosan meglepődött a nő kérdése hallatán, de azért elárulta, hogy idei modellről van szó, azonban úgy gondolhatta, hogy további beszélgetésnek ezen a ponton túl már nincs értelme, így elsietett a parkolóból.

Kis érdekességként, a videón látható 918 Spyder megkapta a Weissach opcionális csomagot is, mely a gyári verzióhoz képest 60 kilogrammal könnyebb össztömeget eredményez, köszönhetően a karbonszálas elemek széleskörű alkalmazásának. Ezenkívül magnézium ötvözet felniket, könnyebb fékrendszert, kerámia kerékcsapágyakat és titán karosszéria rögzítéseket kapott a sportautó. További aerodinamikai elemek is a csomag részét képezik, mint a hátsó lökhárító szélein kiemelkedő légterelők.

Az autó 4,6 literes, ikerturbós erőforrása két elektromotorral kiegészülve összesen 887 lóerőt és 1275 Nm nyomatékot teljesít, melynek segítségével csupán 2,5 másodpercre van szüksége a 100 km/órás sebesség elérésére álló helyzetből, amivel éppen olyan gyors, mint a Bugatti Veyron Super Sport, és lekörözi többek között a McLaren P1-et is.

Fotó, videó: exoticcarlvr22

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...