Nem lehet megunni: Ilyen hangja van a Bugatti Vision Gran Turismo-nak

Buzz


WorldSupercars
Hirdetés

A tavalyi Frankfurti Autókiállítás egyik vitathatatlan szenzációja a Bugatti Vision GT modell volt, mely a Veyron alapjaira épült, azonban egy merőben új fejlesztésről beszélhetünk. Az autó elképesztő adottságai mindenkit lenyűgöztek, és mi is úgy gondoljuk, hogy egyszerűen nem lehet betelni vele.

Hirdetés

A Bugatti Vision Gran Turismo modellt legutóbb a Párizsban megrendezésre kerülő Concept Show alkalmával mutatta be a gyártó, mely természetesen még most is kitüntetett figyelmet érdemelt minden tekintetben. Az alábbi felvételeken még egyszer megcsodálhatjuk az autót, illetve a kiállítás előkészületeinek keretében még az elképesztő hangját is élvezhetjük, melytől a hideg futkos az ember hátán.

Hirdetés

A Bugatti Vision Gran Turismo a Bugatti 1920-as és 30-as évekbeli híres versenyhagyományai előtt tiszteleg, különösképpen a Le Mans-i 24 órás versenyeken elért győzelmek előtt. Az autó alapjait a motorsport csúcstechnológiája adja, míg külső megjelenésében egyértelműen jelezni kívánta a gyártó a jövőbeni tervezési irányokat. Talán már senkit sem kell emlékeztetni azzal kapcsolatban, hogy az idei Genfi Autószalon alkalmával érkezik a francia gyártó legújabb hiperautója, melyet Chiron-nak nevezett el a vállalat.

Ahogy ezidáig a Bugatti Vision GT modell specifikációit illetően sem erősített meg semmit a vállalat, úgy a Chiron esetén is csupán az előzetes becslésekre hagyatkozhatunk. Annyit persze előzetesen sejteni lehet, hogy az autó meghajtásáról a Veyronban található 8,0 literes, W16-os quadturbós egység egy továbbfejlesztett változata gondoskodhat, mely egyes források szerint 1500 lóerőre és szintén 1500 Nm nyomatékra teheti képessé az autócsodát. A hétfokozatú duplakuplungos váltóval kapcsolható erőforrás energiája akár 2,3 másodperc alatt is százas tempóra repítheti az autót, mellyel természetesen minden jelenlegi riválisát felülmúlná. Érdekességképp egyes kiszivárogtatott információk szerint az autó végsebessége elérheti a 467 km/órát is, mely szintén egy elképesztő rekordnak számítana.

Fotó, videók: WorldSupercarscvdzijden – Supercar Videos

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...