Mi lenne, ha a Dodge Challenger Demon SRT a rendőrségnél is feltűnne?

Buzz


Fotó: Aksyonov Nikita
Hirdetés

Aksyonov Nikita újfent maradandót alkotott, hiszen eljátszadozott a gondolattal, hogy milyen lenne, ha Amerika rendőrségi szervei egy pokolbéli fenevaddal teljesítenének szolgálatot.

Hirdetés

Képzeld el, hogy nyugodtan cirkálsz az ország legkisebb lélekszámmal rendelkező települései közötti főúton – mondjuk úgy – élvezed a vezetést. Egyszer belenézel a visszapillantó tükörbe, és látod, hogy egy rendőrségi autó villog távolabb mögötted.  Gyorsan átfut az agyadon, hogy „óh, az én autóm gyorsabb, úgyis lehagyom és még csak a rendszámtáblámat sem tudták elolvasni”.

Hirdetés

Azonban mikorra ez a gondolat megfogalmazódik, észreveszed, hogy a közben közelebb ért rendőrautó nem más, mint egy Dodge Challenger SRT Demon, amit egy 6.2 literes, kompresszoros, 840 lóerős ( magas oktánszámú üzemanyaggal ) V8-as motor mozgat.  Mit teszel? Valószínűleg semmit, hisz a Demon rendőrautó csakis a művész, Aksyonov Nikita elméjében létezik, a gyorshajtók és szabálytalankodók legnagyobb örömére.

Az SRT Demon azonban a való életben sem kevésbé szigorú jelenlét, hiszen nulláról – száz km/órás sebességre mindössze 2.5 másodperc alatt katapultál, ami már gyakorlatilag egy közúton is használható Dragsterré lépteti elő. A negyed mérföldes távot 9.56 másodperc alatt futja meg, ami az amerikaiak szemében hatalmas dicsőség, bár ennek a hétköznapi forgalomban szinte semmi hasznát nem veszik.

A művész látványterveit elnézve, nem csodálkoznánk rajta, ha az amerikai rendőrség valóban fontolóra venné az SRT Demon szolgálatba helyezését.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...