Jost Capito visszatért a Volkswagenhez

Buzz


fotó:Volkswagen
Hirdetés

Jost Capito egy rövid átigazolást követően visszatér a Volkswagenhez, ahol két részleget bíznak rá. Az 58 éves szakember a McLarennel tett egy újabb kitérőt a Forma-1-ben, de gyorsan megváltak tőle.

Hirdetés

A mérnök végzettségű Capito 1989-ben állt először munkába a Volkswagen konszernnél, a Porsche versenyrészlegét vezette. 1996-tól a Saubernek dolgozott a Forma-1-ben, majd 2001-ben átment a Fordhoz. 2012-ben visszatért a Volkswagenhez, három címet nyertek a WRC-ben Sebastien Ogierrel. 2016-ban a McLarennél kötött ki, de pár hónap után megvált tőle az új vezetőség.

Hirdetés

Június 1-től ismét a VW-nél dolgozik, rögtön két részleget is rábíztak ügyvezető-igazgatóként: a Volkswagen R GmbH-t és a Volkswagen Zubehör GmbH-t. Előbbi a teljesítményorientált és sportos megjelenésű modellekért felel, utóbbi alkatrészeket fejleszt és árul világszerte. Capito Ulrich Riestenpatt gt. Richtert váltja a pozíciókban.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...