Így lesz a 372 ezer dolláros alapárú McLaren 675LT Spider végső ára 820 ezer dollár

Buzz


Hirdetés

A McLaren sportautói kivétel nélkül méregdrágának tekinthetők, azonban vannak, akiknek az alapár láttán nem szökik fel a pulzusuk, így nekik is nyújtani kell valamit.

Hirdetés

A McLaren modellek árát számtalan tényező befolyásolja, hiszen figyelembe kell venni a felhasznált anyagok minőségét, azok használatát, az összeszerelés módját, a számtalan munkaórát, és akkor az erőforrás fejlesztési költségeiről és a technológiai fejlesztésekről még nem is beszéltünk.

Mindezeket, és természetesen sok más dolgot összevetve, a McLaren 675LT Spider esetében 372 ezer dolláros alapárat kapunk, ami mai árfolyamon számítva 109.443.954 forintos összeget jelent. Ennek láttán az átlagember sokkot kap, ám nem csak átlagemberek élnek a világon, és számos olyan ügyfele van a brit gyártónak, akik nem szívesen ülnének be egy „tucat kinézetű” modellbe.

Hirdetés

Itt jön képbe a McLaren különleges alakulata, az MSO, amely akár teljesen egyedi igények szerint is elkészíti az autót, persze teszi mindezt busás felár ellenében. Hogy maradjunk a példánál, az alábbi felvételen látható 675 LT Spider már az MSO Carbon Series LT nevű sorozatból való, amelyből mindössze 25 példány készült, és amely megjelenésén kívül semmiben sem tér el az alapmodelltől, értsd: egyetlen lóerővel sem tud többet, mint a normál 675LT Spider.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a felár indokolatlan lenne, hiszen az autó teljes egészét szénszálas borítással látják el, majd lefestik azt az ügyfél által kiválasztott színre, amely esetünkben egy különleges árnyalatú kék lett, némi arannyal megfűszerezve. Az összkép gyönyörű, az ember alig tudja levenni a szemét róla, de ugyanez elmondható a végösszegről is, ami 820 ezer dollár, azaz, maradva a pontos összegeknél, 241.247.426 forint.

A mintegy 448 ezer, vagyis valamivel több mint 131 milliós felárt sok mindenre elkölthetné az ember, például akár egy újabb 675LT Spidert is vehetne.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Egy helikopteren lógva repült az új Seat Arona

Egy helikopteren lógva repült az új Seat Arona

Hétfő délután részleteiben is megismerhetjük az Ateca kistestvérét, az új Aronát, amit már megreptettek Barcelona felett. A spanyol márka történelme legnagyobb modelloffenzívájára készül.
Árulják a híres Aventador-katamarán párost

Árulják a híres Aventador-katamarán párost

A nyári forróságot leginkább a vízparton, vagy sokkal inkább a vízen lehet legjobban elviselni, amiben különféle eszközök lehetnek segítségünkre: vízi-bicikli, felfújhatós vízi-matrac, jet-ski stb…
Cikk archívum...