Használt Ferrarit csak az vásároljon, akinek kimeríthetetlen bankszámlája van – íme a számok

Buzz


Hirdetés

Egy használt szuper-sportautó vásárlása – amilyen a Ferrari F355 is – nagy örömet okozhat az új tulajdonosnak, azonban az első javítási és karbantartási számlák után ez az öröm könnyedén szomorúságba fordulhat.

Hirdetés

Azt már eddig is tudtuk, hogy a 3.5-literes V8-as erőforrás 3-5 évente komoly szervizre szorul, aminek ára attól függően, hogy hol végeztetik el, 7 és 15 ezer dollár, vagyis 2 és 4 millió forint között mozog. Ehhez jön még 3000 dollárnyi összeg a fékek és a gumik ellenőrzése után, és máris ott vagyunk, hogy ha egy esetleges motorhiba miatt újra ki kell emelni a V8-ast, egy kis méretű ferdehátú modell árával játszadozunk.

Szerencsére a felvételen látható fiatal srácnak nem kellett egy vagyont költenie az autóra, annak javításait ugyanis többnyire még az előző tulajdonos végeztette. A számlák azonban megmaradtak, így az is kiderült, hogy az utolsó 1000 mérföld (1609 km) alatt nem kevesebb mint 38 ezer dollárt, vagyis 11 millió forintot költöttek az F355-re, ami már megegyezik egy vadonatúj Ford Focus RS árával.

Hirdetés

Az új tulajdonos azért azt is megemlítette, hogy az ő F355-ös modellje mellett azért valószínűleg kevésbé problémás példányok is vannak a piacon, de ha valaki meg akarja találni őket, akkor a türelem a legfontosabb szó.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
540 ezer autót hív vissza a Mazda

540 ezer autót hív vissza a Mazda

A kézifék lehetséges meghibásodása miatt 540 ezer autót hív vissza világszerte a Mazda. A 3-as és a 6-os széria érintett az akcióban.
Cikk archívum...