Eladóvá vált a Miami Vice-ban használt Ferrari Testarossa

Buzz


Hirdetés

Mindössze néhány autó mondhatja el magáról, hogy olyan hamar felismerhető lenne, mint ez a fehér színű Ferrari Testarossa, mindezt pedig a Miami Vice című népszerű sorozatnak köszönhetjük.

Hirdetés

Az 1986-ban gyártott modellt ténylegesen használták a forgatáson, vagyis a leendő vásárló biztos lehet benne, hogy ugyanabban az autóban ül, amit Crocket és Tubb használt a sorozatban. Az autó történetéhez kapcsolódik még, hogy eredetileg fekete színben hagyta el a gyárat, ám végül fehérre festették, ugyanis a rendező szerette volna, hogy a sötétben rögzített jeleneteken is jól észrevehető legyen.

A Testarossa motorházteteje alatt található 4.9-literes erőforrás 390 lóerős teljesítménnyel rendelkezik, ám igazából nem ez, vagy az 5-sebességes manuális váltó tette népszerűvé, hanem sokkal inkább a majd 2 méteres szélessége, és az oldalán fellelhető jellegzetes légbeömlők, amelyek a ’80-as évek szimbólumává vált.

Hirdetés

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

08-Ferrari-01

A Miami Vice 1989-ben végül véget ért, a modell pedig 1990-től 2015-ig egy raktárban pihent. A még most is csak 26 ezer kilométeres futásteljesítménnyel rendelkező Testarossa minden szükséges dokumentummal rendelkezik, hitelességét pedig még a Universal Studios is megerősíti.

Ugyanez a modell már néhány hónappal ezelőtt is megjelent egy árverésen, ám vélhetően nem akadt rá vevő, hiszen a Barrett Jackson aukciósház kínálatában most ismét feltűnt. Nem csak aukciósházak, de az eBay segítségével is megpróbálták már értékesíteni a legendát, ám az 1.75 millió dolláros kért ár végül túl soknak bizonyult.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
540 ezer autót hív vissza a Mazda

540 ezer autót hív vissza a Mazda

A kézifék lehetséges meghibásodása miatt 540 ezer autót hív vissza világszerte a Mazda. A 3-as és a 6-os széria érintett az akcióban.
Cikk archívum...