Egy évvel a baleset után tartóztatták le a 250km/órával becsapódó tinédzsert

Buzz


Hirdetés

A vancouveri rendőrség letartóztatta azt a 19 éves kínai állampolgárt, aki egy évvel azután, hogy szülei 2015-ös Mercedes-AMG C63 Coupé típusú autójával balesetet szenvedett, visszatért Kanadába.

Hirdetés

A rendőrség tájékoztatása szerint Ye Hui Wang, aki az eset bekövetkeztekor még csak 18 éves volt, egy 17 éves barátjával utazott az autóban, amikor a sebességhatárt ötszörösen túllépve, 250km/órás sebességnél elvesztette az irányítást a jármű felett és valakinek a kertjébe csapódott.

Hirdetés

A két fiatal közel egy órát töltött az autóban, mielőtt valaki megtalálta őket, és míg Wang szinte sértetlenül szállt ki az autóból, addig utasa fejsérüléseket, arccsonttörést, kartörést, agyi sérüléseket és szemkárosodást szenvedett.

12

„Szerencsések vagyunk, hogy nem két holttestet húztunk ki az autóból”, mondta a vancouveri rendőrség alkalmazottja, Brian Montague. „Ez óriási szerencse, amikor mondták nekünk, hogy 250 km/órás sebességgel csapódtak be, nem hittünk a fülünknek, nem gondoltuk volna, hogy valaki képes az adott útszakaszon ennyivel közlekedni.”

Ye Hui Wang végül elnyerte méltó büntetését, ugyanis megérkezését követően még rögtön a repülőtéren letartóztatták, és gondatlanságból elkövetett testi sértésért vádat emeltek ellene a bíróságon.

Montague szerint Wang egy ünnepségre érkezett vissza Kanadába, amelyen kanadai állampolgárságát ünnepelték volna meg, ám vélhetően nem tudott arról, hogy elfogatóparancs van érvényben ellene.

Fotók: Vancouver Police Department

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...