Clarkson azt gondolta, hogy Hammond meghalt a szombati balesetben

Buzz


fotó:The Grand Tour
Hirdetés

Jeremy Clarkson felidézte, miként élte át a hétvégén történt balesetet, ami Svájcban történt egy hegyiverseny keretében.

Hirdetés

Clrakson a Drivetribe oldalon számolt be arról, hogyan élte át az incidenst szombaton Svájcban, St Gallon kantonban. Miközben a Sunday Mirror azt írja, hogy az autósműsorokat mindig sietve forgatják és a műsorvezetőnek nincs ideje megismerkedni a járművel, Clarkson megjegyezte, hogy Hammond négy napon át vezette a horvát sportkocsit olyan helyszíneken, mint autópálya, reptér, és hegyi utak. Az sem igaz, hogy első nekifutásra balesetezett, többször is ment aznap a vonalvezetésen.

Hirdetés

Azt ő sem tudja, „mi ment félre”, de Hammond majd elmondja, amint olyan állapotban lesz. „Amit valóban tudok, hogy őszintén azt gondoltam, meghalt…”

Ő egyébként egy sárga Lamborghini Aventador S-sel ment aznap, és már befejezte a menetet, borozott a stábautónál, amikor hallotta, hogy Hammond és May mennek még egy kört. Ekkor jelentkezett be a rádióban egy stábtag, hogy a Lamborghini elhagyta a pályát. Mint kiderült, nem a tesztsofőr dobta el a Lamborghinit, hanem Hammondnak volt balesete a fehér Rimackal.

Amikor a helyszínre ért, akkor látta, hogy a szóban forgó kocsi nem sárga, mint a Lamborghini, hanem fehér.

„Most is érzem; hidegség hat át. A térdem megkocsonyásodik. Hammond volt az, neki volt balesete. Ekkor odajött hozzám James is, aki épp előttem ért a helyszínre a Honda NSX-szel. Eléggé kivolt, kétségbeesetten hadonászott a karjaival, a szemei kitágulva. ’Hammond ott van bent’, üvöltözte.”

Egy pályabíró jelentette, hogy Hammond még azelőtt kiszállt az autóból, hogy az lángba borult volna. A műsorvezetőt a domb aljában ápolták: Clrakson látta a helyszínt és a ténykedő orvosokat, de nem látta Hammondot. „Nem akartam látni. Nem akartam (látni) egy ekkora baleset után.”

Arra tippel, hogy kollégája olyan 190 km/h-s sebességgel hagyta el az utat, és még nagyobb volt a sebessége, amikor becsapódott. „Egy biztos, nem volt valami kellemes látvány.” A stáb egyik biztonságért felelős tagja odasietett Hammondhoz a helyszínre, aki walky talkyn jelezte, hogy minden rendben van, közben kacsintott egyet. A többit már Hammondra bízza, a részletes beszámolót ő fogja megtenni, amint készen áll rá, zárja Clarkson.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...