A BMW külön központot hoz létre az önvezető járművek fejlesztéséhez

Buzz


fotók:BMW AG
Hirdetés

2017 közepétől működik majd a BMW új központja a Münchentől mintegy 17 kilométerre található Unterschleißheimben, ahol kisméretű csapatok dolgoznak azon, hogy 2021-ig piacra kerüljön a bajorok első önvezető modellje, a BMW iNEXT.

Hirdetés

Önvezetés, elektromos hajtás, és fejlett infotainment, teljes összeköttetésben a világgal – ezek az iNEXT mottói. Annak érdekében, hogy az önvezető modellek – ugyanis teljes palettát kíván létrehozni a BMW – fejlesztése gyors ütemben tudjon haladni, egy új központot állítanak fel erre a célra. Az egész folyamat egy fedél alatt fog történni, kezdve a szoftverfejlesztéssel, egészen a közúti próbákig.

Hirdetés

Unterschleißheim fekvése kedvező, hiszen közel van Münchenhez, ahol a közúti tesztek zajlanak majd. Ha felállt a teljes stáb, akkor több mint 2000 fő fog tevékenykedni a központban. A BMW a start-upok és a nagyvállalatok előnyeit akarja ötvözni: kisméretű, adott szakterületre fókuszáló csoportok dolgoznak majd gyors reakcióképességgel, és nagy kérdésekben is születhet döntés egyéni szinten. Az egészet pedig felügyeli és átfogja maga a BMW. A lényeg, hogy gyorsan születhessen meg a megfelelő döntés, rövidítve a fejlesztéshez szükséges időt, fokozva a hatékonyságot.

Jelenleg 600 fő dolgozik az önvezető autó témájában a BMW-nél, nagyrészt programozók, de folyamatosan keresik az új kollégákat. A közúti tesztek már 2017-ben megkezdődnek olyan modellekkel, melyek részlegesen önvezetők.

P90245193_highRes_andr-mueller-bmw-gro

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...