400 karácsonyfa egy menetben: Unimog U 430

Buzz


fotók:Daimler AG
Hirdetés

Alois Endl és Unimogja minden reggel korán kezd Bajorországban, hogy időben elszállítsa a Nordmann-fenyőket a kijelölt karácsonyi vásárok helyszínére. Egyszerre 400 fát tud elszállítani a hathengeres dízellel szerelt Unimog U 430 segítségével.

Hirdetés

Alois a Martin Riedl KG nevű vállalat kötelékében tevékenykedik, és az általa használt Unimog egyike a kilenc tagot számláló flottának. A „páros” február óta dolgozik együtt, több mint 15 ezer kilométert tettek meg azóta.

Hirdetés

Minden nap este 7 óra magasságában érkezik be a visszajelzés arról, mennyi fát kell kiszállítani másnap kora reggel az egyes célállomásokra. A rakodást Passau közelében végzik, Windorfban, targonca segítségével. A vásárok területén már humán erőforrásra van szükség a lerakodás elvégzéséhez. A célok több mint 100 kilométerre találhatóak, az Unimog négy raklapot szállít, ezek egyenként 100 fát tartalmaznak 1.5 és 2.6 méteres magasság között.

Az 50 éves Alois szeret a 300 lóerős Unimoggal közlekedni, hiszen motorja csendes, kényelmes a kabinja, könnyedén tartja a lépést a forgalommal. Mosolyogva megjegyzi, hogy autópályadíjat sem kell fizetnie, mivel mezőgazdasági traktorként van regisztrálva a járműve. A munka egészen december 24-ig tart, mire minden dél-bajor család beszerezi a fáját.

Weihnachtsbaumtransport mit Unimog: Oh Tannenbaum

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...