3000 lóerősre húznák, és negyedmérföldes rekordot döntenének a Nissan GT-R Alpha G-vel

Buzz


Hirdetés

Meglehetősen sokan szeretnék magukénak tudni a negyedmérföldes gyorsulási versenyek rekordját, ám ezt csak nagyon kevés autó képes elérni, ugyanakkor az AMS Performance gondozásában készülő Nissan GT-R Alpha G jó esélyéjjel pályázik erre a címre.

Hirdetés

A szóban forgó modellt korábban is láthattuk már egy-két pillanatra, hiszen hol darabjaiban, hol pedig a futópad szétzúzása közben mutatta meg nekünk a tuningcég, most viszont eljött az idő, hogy a nagyra törő gép a pályán is megmutassa tudását.

Hirdetés

Fontos megemlíteni, hogy az Alpha G még jelenleg is fejlesztés alatt áll, így messze nem érte el teljesítőképessége csúcsát, ám még így is remekül szerepelt a nemrég megrendezett TX2K16 elnevezésű eseményen.

Az Alpha G típusjelzésű modell szeme előtt mindössze egyetlen cél lebeg, az pedig nem más, mint felülmúlni a katari EKanoo Racing által készített modell 7.265 másodperces negyedmérföldes rekordját. Erre még egy kis ideig biztosan várnia kell, de a kiindulási alap több mint biztató.

A fent említett eseményen ugyanis első nekifutásra 35 psi értékű töltőnyomás mellett (a maximum több mint 70) 7.85 másodperc alatt teljesítette a távot, miközben végsebessége a 295 km/órát is meghaladta. Ez első próbálkozásra egy fejlesztés alatt álló autótól egyáltalán nem rossz teljesítmény, de második nekifutásra még ezen is sikerült javítania, ugyanis a töltőnyomás értéket 39 psi-re emelve már 7.77 másodperc alatt szelte végig a negyedmérföldes távot, és végsebességét is sikerült közelebb tornázni a 300 km/órás határhoz (297.13).

Bár ezen a versenyen az Alpha G-nek esélye sem volt megszorongatni katari vetélytársát, a tuningcég elmondása alapján a most 2000 lóerő körüli teljesítménnyel rendelkező modell elképzeléseik szerint a jövőben még mintegy 1000 lóerővel gazdagodhat, így a következő versenyeken, ha minden jól alakul, még közelebb kerülnek majd céljaik eléréséhez.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...