Villantottak egy képet az 1000 lóerős AMG csúcskocsiról

Autó


kép:Autocar
Hirdetés

Las Vegasban, a Consumer Electronics Show (CES) keretében villantott meg a Mercedes egy képet a készülő csúcsmodellről, melynek teljesítménye 1000 lóerő körül lesz. A szlogen új mérföldkövet ígér a vezetési élmény terén, tehát nem biztos, hogy a lehető legjobb köridő elérése lesz a fejlesztők célja.

Hirdetés

Ez lesz minden idők legerősebb Mercedes-AMG modellje, 200-300 darabot terveznek gyártani belőle. Az ára csillagászati lesz, az Autocar szerint – mely a fenti képet is közölte – olyan 3 millió font körül tetőzik majd, azaz 1 milliárd forint környékén alakulhat. A hajtáslánc szoros rokonságban áll az F1-ben is használt technológiával, de azt nem tudni, egy az egyben átemelik-e majd, vagy ha módosítanak rajta, akkor mekkora mértékben és miként. Ami biztos: a motor a Mercedes-AMG High Performance Powertrainsnél készül Brixworth-ban, egy fedél alatt az F1-motorral.

Hirdetés

A kép alapján jól látható, hogy a tetőn lesz egy légbeömlő, míg a hátsó idomon több „kopoltyút” is kialakítanak a szellőzés érdekében. A széles nyomtáv is eléggé nyilvánvaló, és az is megállapítható, középmotoros felépítést kap a modell. Az autó szerkezete nagy valószínűséggel karbonszálból készül, és az F1-ben is használt monocoque-t is használnak benne.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Árulják a híres Aventador-katamarán párost

Árulják a híres Aventador-katamarán párost

A nyári forróságot leginkább a vízparton, vagy sokkal inkább a vízen lehet legjobban elviselni, amiben különféle eszközök lehetnek segítségünkre: vízi-bicikli, felfújhatós vízi-matrac, jet-ski stb…
Cikk archívum...