Villantott a Nissan – az összes szedán hasonló formavilággal kerülhet a piacra

Autó


Fotó: Nissan
Hirdetés

Detroitban számos autócsoda mellett bemutatkozott a Nissan Vmotion 2.0 nevű tanulmánya is, amely a gyártó szerint meghatározza majd a jövő szedánjainak megjelenését.

Hirdetés

Szemből nézve az autót rögtön a tipikus V-Motion architektúrával találkozhatunk, ami az olyan modelleken is megfigyelhető már, mint a Murano vagy épp a Maxima. A Nissan azonban ezúttal tovább gondolta a designt, aminek köszönhetően az orrész már-már háromdimenziós formát idéz.

Az autó további részeit a könnyed, izmos vonalak és a lejtős, sportosságot sugalló tetővonal jellemzi, amik mellé bónuszként bekerültek még a kínálatba a fordított irányban nyíló hátsó ajtók is. A Vmotion 2.0 önvezető technológiával is rendelkezik, a vezető nélküli üzemmódot pedig világító emblémával jelzi az autó.

Hirdetés

11-Nissan-08

A tanulmány egy kissé szokatlan, de mindenképpen remek látványt nyújtó ezüst-réz árnyalatú fényezést kapott, ami a Nissan legújabb négyajtós koncepciójának dinamikus, de mégis kissé visszafogott megjelenést kölcsönöz. „A réz egy feltörekvő szín számos iparágban. Egyre inkább használják a divat világában is, így mi is szerettük volna, ha megjelenik az autón olyan egyéb árnyalatok mellett, mint az ezüst, vagy épp a króm”, mondta Shiro Nakamura, a Nissan kreatív vezetője.

Az utastérben négy különálló üléssel és a „vitorlázórepülő-szárny” témájú integrált digitális műszerfallal valamint infotainment rendszerrel találkozhatunk, amely a vezető és az utas számára is hozzáférhető.

11-Nissan-06

A Nissan nem árulta el, hogy a tanulmány a következő Altima előfutára-e, de a 4860 mm-es hosszúság, az 1890 mm-es szélesség és az 1380 mm-es magasság erre enged következtetni.

További képek a galériában.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
540 ezer autót hív vissza a Mazda

540 ezer autót hív vissza a Mazda

A kézifék lehetséges meghibásodása miatt 540 ezer autót hív vissza világszerte a Mazda. A 3-as és a 6-os széria érintett az akcióban.
Cikk archívum...