Videón az új Ford Kuga, ami hamarosan kávézót, benzinkutat, parkolót is keres nekünk

Autó


fotók:Ford Motor Company
Hirdetés

Az új dízelmotor mellett a Kuga másik fontos újdonsága a ráncfelvarrással, hogy megkapja a SYNC 3-at, amit egy 8 collos érintőképernyőről vezérelhetünk. A Ford gyorsabb működést, bővített szolgáltatásokat ígér a rendszerrel, ami először a Mondeo, S MAX és Galaxy modellekben jelenik meg.

Hirdetés

A SYNC 3 révén az autóvezetők szóbeli utasításokkal irányíthatják okostelefonjukat, az audio- és navigációs eszközöket, valamint a klímaberendezést is. A SYNC 3 újratervezett 8 colos érintőképernyőt kínál, és gyorsabban működik. Az autósoknak elég megnyomniuk egy gombot, majd kimondani, hogy „kellene egy kávé”, „tankolni kellene”, „kellene egy parkolóhely” – és a rendszer máris kávézót, benzinkutat vagy parkolót keres, sőt akár vasúti pályaudvart, repteret és szállodát is. A navigációs eszköz segítségével a rendszer ezután a kiválasztott úti célhoz irányítja a sofőrt.

Hirdetés

A berendezés először a barcelonai Mobil Világkongresszuson mutatkozik be az új Kuga modellben, amelyet a Ford szintén ezen az eseményen leplez le. A cég olyan új alkalmazásokat jelentett be a rendszerhez, amelyek az AppLink funkcióval kiegészített SYNC használatával hangvezérelhetők. Az autósok így akár pénzt is kereshetnek csomagszállítással, hanganyagokat vehetnek fel és oszthatnak meg, vagy időjárás jelentést hallgathatnak. A SYNC 3 nyáron kerül piacra Európában, először a Mondeo, az S-MAX és a Galaxy modellekben.

Ford2016_KugaMCA_Sync3_climate_05

A felhasználói élményt nagyban leegyszerűsítették azzal, hogy a leggyakrabban használt funkciókat (navigáció, audiorendszer és telefon) az ujjak közelébe helyezték. A rendszert gyorsabb adatfeldolgozással és az utasítás kiadásához szükséges lépések csökkentésével is fejlesztették.

A Ford öt további nyelvvel növelte a kompatibilitást:  cseh, dán, norvég, lengyel (hangvezérlés is) és svéd (hangvezérlés is). Ezek a már elérhető európai SYNC nyelvekre épülnek: holland, francia, német, olasz, portugál, orosz, spanyol, török és brit angol. Az előfizetés nélkül is használható Vészhelyzeti Segélyhívó rendszer több lokalizált verziója is elérhető. Ha olyan baleset történne, amely a légzsák nyitásával vagy az üzemanyagellátás blokkolásával jár, a Vészhelyzeti Segélyhívó rendszer a Bluetooth-hoz kapcsolt okostelefont használva segít az utasoknak segítséget hívni az adott országban beszélt nyelven. A Vészhelyzeti Segélyhívó rendszer megadja a jármű helyzetét, hogy a mentőszolgálat operátora egyszerűbben küldhessen segítséget a helyszínre.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Ez történik, ha kiegyenesítenek egy kanyart

Ez történik, ha kiegyenesítenek egy kanyart

Buzz

Az autóvezetőknél a figyelmetlenség szó fogalma sokféle definíciót foglalhat magában, és az esetek többségében mindig rosszul végződnek. Ez különösen igaz lehet akkor, ha az ember egy versenypályán mélázik el,...
Cikk archívum...