Ünnepel a Nissan – A 75 ezret is átlépte az Európában értékesített elektromos modellek száma

Autó


Hirdetés

Az elektromos-meghajtású modellek folyamatosan növekvő népszerűségének köszönhetően a Nissan újabb mérföldkőhöz érkezett.

Hirdetés

A legfrissebb adatok szerint a gyártó már 75 ezer elektromos modellt értékesített Európában, ami kifejezetten jó eredménynek számít. A modellek túlnyomó részét az a Leaf adja, amely 2010-ben került bemutatásra, és a 250 kilométeres hatótávolságot nyújtó 30 kWh-s akkumulátorcsomagtól eltekintve többé-kevésbé ugyanaz maradt.

„Az elektromos-meghajtású járművek európai piaca őrült tempóban növekszik, ugyanis az ott élők egyre inkább szeretnék kihasználni az elektromos mobilitásban rejlő előnyöket. A Nissannál mi arra törekszünk, hogy elektromos modelljeinken keresztül ügyfeleinknek biztonságosabb és fenntarthatóbb jövőt biztosítsunk”, mondta Gareth Dunsmore, a Nissan elektromos modellekért felelős európai vezetője.

Hirdetés

A Leaf mellett mindenképpen meg kell említeni az e-NV200-as haszongépjármű növekvő népszerűségét is, hiszen egy év alatt 34%-kal javultak a modell értékesítési számai, ami mindenképpen figyelemreméltó eredmény. A Nissan pedig itt nem áll meg, hiszen a hírek szerint 2018-ban új megjelenéssel és 500 kilométer körüli hatótávolsággal érkezik a frissített Leaf is, amitől érthető módon szintén nagyon sokat várnak.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...