Újabb Volkswagen vezetőt tartóztattak le, a vád: csalás

Autó


Fotó: Volkswagen AG
Hirdetés

A vádak szerint a vezető beosztásban lévő személy aktívan részt vett az Egyesült Államok szabályozó hivatalainak félrevezetésében és megtévesztésében, amikor a károsanyag-kibocsátási értékeket kellett megadni.

Hirdetés

A Volkswagen ugyan megjelent a Detroitban megrendezésre kerülő autókiállításon, és az I.D Buzz Concept, Atlas R-Line valamint Tiguan AllSpace modelleknek köszönhetően újdonságokkal is szolgáltak, ám számos vezető távol maradt az eseménytől, ennek oka pedig a dízelbotrány, és az abból eredő következmények.

Az üggyel kapcsolatban folyamatosan zajlanak a különböző nyomozások a háttérben, így az idő múlásával sem érezhetik magukat biztonságban az akkori vezetők. Tudja ezt már Oliver Schmidt is, aki 2014-től 2015 márciusáig felelt a szabályok betartásáért az Egyesült Államokban. Túl jó munkát azonban nem végzett, ugyanis a New York Times jelentése szerint a Szövetségi Nyomozó Iroda szombaton csalás és szándékos félrevezetés vádjával letartóztatta.

Hirdetés

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

A vádak szerit Schmidt aktívan részt vett az Egyesült Államok illetékes hivatalainak félrevezetésében, és szándékosan hamis károsanyag-kibocsátási adatokat továbbított annak érdekében, hogy a Volkswagen értékesíteni tudja dízelmotorral szerelt autóit az USA-ban. Úgy tudni, a korábbi vezető a károsanyag-kibocsátási értékeket elferdítő szoftver használatával is tisztában volt, ez pedig tovább ronthatja a kilátásait.

A Volkswagen egyelőre nem kommentálta az esetet, mindössze annyit mondtak, hogy továbbra is teljes mértékben együttműködnek az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumával.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni az autós és motoros világ híreiről, kérjük, lájkold az Auto-live.hu hivatalos Facebook-oldalát.
Hirdetés
540 ezer autót hív vissza a Mazda

540 ezer autót hív vissza a Mazda

A kézifék lehetséges meghibásodása miatt 540 ezer autót hív vissza világszerte a Mazda. A 3-as és a 6-os széria érintett az akcióban.
Cikk archívum...